Hennessy Hammock Explorer Deluxe Zip XL

2790kr

BESTÄLLNINGSVARA.

Skicka ett mail så tar vi in den åt dig.

(29 recensioner)

Nya på väg

Få ett mail när lagret fylls på

✓ Fri frakt från 1000kr. Annars från 39kr.
✓ (Ganska) snabb leverans med Schenker eller Postnord. Vi skickar 3 gånger i veckan.
✓ Säker och smidig betalning med Klarna eller Swish

Hennessy Hammock Explorer Deluxe Zip

Hennessy Hammock är en hängmatta som förändrar din relation till camping och skogen. Det är ett hängande tält, som väger mindre än två kilo och tar tre minuter att sätta upp. Ett hängande tält med integrerat myggnät och regnskydd. Explorer Zip har en dragkedja längs sidan, så myggnätet går att rulla bort.  Och du sover mycket godare än du någonsin gör i ett tält…

 

Hennessy Hammock är världens bästa hängmatta! (Tycker jag.)

Jag älskar den här hängmattan! Gott om plats att sträcka ut sig, men ändå inte så stor att du går vilse i den. Klart snyggast skogsgrönbrun färg som passar perfekt in i de svenska skogarna. Ja, helt enkelt den ultimata hängmattan.

Hennessy Hammock Explorer Zip är utan tvekan mitt förstahandsval när det kommer till hammock. Eller till sömn över huvud taget – ofta föredrar jag min hammock framför en sänt.

Enda ‘problemet’ är att jag aldrig vill går ur den när jag vaknar på morgonen, för jag har det så himla bra där jag är – i hängmattan.

 

Hennessy Hammock Explorer Zip = Explorer Deluxe Zip

Hennessy Hammock testar att byta namn på sina produkter ibland, vilket är förvirrande både för dig som kund och för oss som återförsäljare. Men det finns bara en modell av Hennessy Hammock Explorer – oavsett om den heter Explorer, Explorer Deluxe, Explorer A-sym, Explorer A-sym Deluxe så är det samma hängmatta. Den enda skillnaden är mellan Zip och Classic. Sedan finns alla specialmodeller, t ex Explorer Jungle, Explorer Hyperlite etc. Dessa säljer vi dock inte – vi ligger i dialog med leverantören om att få ta in dem, men ännu har inget hänt.

Det här får du med din Hennessy Hammock

 • Hängmatta med integrerat myggnät
 • 2x upphängningsband (”trädkramare”) som skyddar träden.
 • Regnskydd
 • Packpåse med instruktioner

Hennessy Hammock Explorer Deluxe Zip, Specifikationer

Rek. Maxlängd: 213 cm
Rek. Maxvikt: 135 kg
Storlek nedpackad: ca 30x20x13 cm
Vikt: 1610g enligt Hennessy Hammock, 1798g enligt vår vägning.
Storlek uppspänd: 274 x 142 cm (diagonal)
Regnskydd: 330 cm lång; 215 x 221 x 130 x 147 cm i parallellogram
Färg: Perfekt skogsbrun (”Coyote brown”)
Material: Hängmatta 210D Oxford nylon, Myggnät 30D Polyester, Regnskydd 70D polyurethanetäckt polyester ripstop

 

Så här sätter du upp din Hennessy Hammock

Sätt trädkramaren (nylonbandet) runt trädet, knyt fast hammocksnöret i det; gör samma på andra sidan och se till att hammocklinan är spänd (max 10 grader slack tycker jag är lagom). Spänn ut stabiliseringslinorna och sätt på regnskyddet om du vill. Så enkelt. Allt du behöver ingår.

 

Hennessy Hammock Explorer Deluxe Zip XL 2

Skillnaden mellan Hennessy Hammock Zip och Classic

Zip-modellen har en kraftig dragkedja längs ena sidan; classic har en smidig självslutande öppning genom botten. På Zip går myggnätet att rulla undan, medan det är helt fast i classic. Båda modellerna fungerar bra med underblanket, men det är lite smidigare med zip. Själv föredrar jag zip, mest på grund av att myggnätet går att rulla undan men också för att det är lättare att bädda utifrån. Flera av mina vänner föredrar dock classic, så det är en smaksak.

 

Hennessy Hammock – Tips

 • Använd tältpinnar för att fästa stabiliseringslinor och regnskyddet, så slipper du leta pinnar eller något att knyta kring. Du behöver 4 tältpinnar för Expedition och Explorer eller 6 för Safari.
 • Sätt fast väskan i fotändan, inne i hängmattan. Antingen kan du fästa en karbinhake i öglan längst in på myggnätslinan, vid fotändan, eller så kan du lösa det genom att sy fast en ögla av snöre långt upp i fotändan, och så fäster du väskan med en karbinhake.
 • Använd snabbupphängningsband! Antingen kan du bygga själv av metallringar och karbinhakar och dina originalband, eller så kan du köpa ett färdigt kit i butiken. Planerar du hängmatta mycket kommer det spara dig många, många knutar. Och mycket tid.
 • Ha hela ditt sovkit i en färdigbäddat i en kompressionsäck. Se bara till så att inte vara oförsiktig och skada sovsäck eller myggnät.

Tillbehör till Hennessy Hammock

Upphängning, myggnät och regnskydd kommer med din Hennessy Hammock. Det enda du behöver mer är isolering – en sovsäck eller top quilt (täcke) och något som isolerar under dig. Ett liggunderlag fungerar bra, men de flesta skaffar för eller senare en underblanket. En underblanket är ett täcke undertill – som en halv sovsäck på undersidan av hammocken som håller dig varm och skyddad mot kalla vindar.

Det finns tillbehör som gör din hammockande trevligare. Med Snakeskins kan du packa ihop din hammock på nolltid, eller komprimera din hammock medan du sitter under tarp. Vill du ha mer plats i skydd för vädret kan du köpa till en större Hex Rainfly. Blir du trött på att knyta upp och ner din hammock hela tiden rekommenderar jag våra smidiga snabbupphängningsband.

Små saker som gör livet lite lättare är dessutom tältpinnar och en kompressionssäck att packa ner allting i (= färdigbäddat!). Och givetvis går jag aldrig till skogs utan ett bra vattenfilter.

Mer information

Vikt 2 kg
Dimensioner 0.3 × 0.2 × 0.2 m
Tillverkare

29 recensioner av Hennessy Hammock Explorer Deluxe Zip XL

 1. Christian (verifierad ägare)

  Bästa hammock jag haft. Väldigt rymlig, snabb att sätta upp.

 2. Mats

  Funkar perfekt. Riggas på ett par minuter och ger bra nattsömn.

 3. juha (verifierad ägare)

  väldigt snabb leverans ,, bra kvalitet

 4. Per (verifierad ägare)

  Är ett suveränt komplement till mitt Hillebergs tält när jag är och vandrar på leder där det finns träd att förankra i. Lätt och enkel att sätta upp. Sover utmärkt i hammocken. Bra kvalitet rakt igenom.

 5. Muggen

  Sovit kanske 40 nätter i min och är supernöjd!

 6. Sofia (verifierad ägare)

  Helt fantastisk! Lagom stor och bekväm! Smidig och lätt att sätta upp! Väger inte så mycket. Bra service!

 7. Robert (verifierad ägare)

  Helt suverän ! Fler borde prova/köpa en ! Men mest tycker jag servicen va BÄST!! 🙂
  Ni kommer höra av mig igen.
  Tack igen!

 8. Olle (verifierad ägare)

  Älskar den! Kvalitén, färgen, lukten, känslan att hänga upp den, ljudet från blixtlåset när man krupit in, drar igen och stänger ute alla kryp och annat! Man lutar sig tillbaka.. Ljuvligt. vilken komfort! Enda nackdelen är att man inte vill gå ur den för man har det så jäkla bra där inne oavsett tid på dygnet.

 9. Daniel Nordin

  Efter att ha kikat runt en del fastnade jag för Hennessey Hammock Explorer A-sym Zip. Har tillbringat fler nätter i den i skogen än i sängen hemma under semestern. Sover toppenbra i den och just Explorer är perfekt om man är lite längre – jag är 196 cm lång. Den är enkel att sätta upp, inte lika krånglig som ett tält kan vara, så du får mer tid att njuta av att bara vara. Snart är det dags att köpa till snabbfästen, underquilt och en aningen större tarp så är jag redo för hösten och vintern =)

  Och avslutningsvis måste jag lägga till en extra stjärna tillägnad momojord! Så jäkla bra serviceanda och tillmötesgående som tusan – rekommenderas å det varmaste!

 10. kent (verifierad ägare)

  helnöjd! använder både att dagslappa i å att natta i. funkar fint båda.
  bytt ut upphängning till snabbupphängning då dessa både e enklare att koppla å längre (passar alla tjocklekar på träd). rekommenderas helt klart!
  snakeskin som grädde på moset !
  jag e 192 cm å har de kanon i hammocken.

 11. Urban Edlund (verifierad ägare)

  Har bara sovit några nätter i hammocken, men uuh så bra jag sovit! Tack för bra service!//gammal man

 12. Maria

  En alldeles underbar sovplats! Kan knappast testa den förräns jag ligger kvar och ligger kvar…och somnar! Snabb leverans, och personalen har ett underbart varmt och gott bemötande!

 13. Johan

  Helt grym. Enkel att sätta upp, skön att sova i, även när det regnar

 14. Tomas

  Sover otroligt bra hela natten igenom. Somnar på rygg – vaknar på rygg. 🙂
  Definitivt med underquilt och överquilten vilket ökade komforten.

 15. RTapper

  Hade jag vetat det jag vet idag, hade denna Hennessy Hammock blivit mitt första val. Jag hade förmånen att testa ett annat fabrikat innan denna, vilket jag även var väldigt nöjd med. Men efter första natten i min nya Hennessy var jag övertygad. Denna hammock förgyller verkligen upplevelsen i skog och natur.

  Hammocken ihop med en underquilt och topquilt då kan det inte bli mycket bättre!

  Enkelt! Gott om plats, lätt att sätta upp och ta ner. Förgyller både den korta powernappen och den nattliga sömnen!

 16. Torun Wilderwind

  Jag har nu satt upp min Hennessy Hammock deluxe explorer för första gången.Så LÄTT,även för en gröngöling som jag.Men…jag behövde lära mig en bra knop till att fästa hamocken i ringarna till Momos SNABB UPPHÄNGNINGSBAND.
  FANTASTISKA GOA MOMO guidade mig sen på mobilen så att jag fick upp SNUGGPACKS UNDERQUILT samt regnskyddet!Bättre och vänligare service kan man inte få ens i en riktig”affär!

 17. Job

  Jag har bara testat den här gång – mitt i natten, i regn. Men det var kul ändå!

 18. Jonas Höglander

  Blev positivt överraskad hur bekväm den är. Har provat en annan modell tidigare men den här är mycket skönare. Lätt och smidig att sätta upp redan från början och bra kvalitet rakt igenom. Rekomenderas

 19. David

  Denna hängmatta är alltid med när jag vandrar, bra kvalitet och extremt skön att sova i. Min dotter älskar att ligga i den när jag sätter upp den i trädgården, och när hon är gammal nog att följa med o vandra köper jag en till henne med.

 20. Ulrik

  Är helt såld på min Hennessy Hammock Explorer Deluxe A-sym Zip. Sover jätte bra och den har fungerat i alla väder. Denna i kombination med snabbupphängning, Snugpak Underblanket, en kompressionssäck och en bra sovsäck på vintern eller en top quilt när det är varmt på sommaren, det blir inte bättre än så. 🙂
  Har dessutom fått suverän support när jag haft frågor och snabb leverans.

 21. Gunnar

  Mysig och skön att sova i. Fungerar bra med en Snugpack UQ.

 22. Henrik

  Jag tvekade länge innan jag valde modell och är mycket nöjd med min exporer med dragkedja. Den är rejäl i materialet och det är skönt med en rymlig hängmatta där utrymmet ger möjlighet till komfort. Det är en svårslagen känsla att krypa ner i sin kokong om natten och jag sover väldigt bra i den. Rekomenderas.

 23. Kristian

  Mycket bra service och en fin hängmatta. Bra köp!

 24. Mattias

  har både Safari och denna.. men föredrar nog denna faktiskt .. skulle inte försöka mig på att ligga 2 i den då det inte hade varit bekvämt men med min 3 år gamla dotter bredvid mig funkar fint. Eller om hunden ska in 🙂 För övrigt behövs en underquilt det drar kallt efter 10 min liggandes i hammocken så känner man hur kallt det är under.

 25. Hans

  Absolut bästa Hammocken jag har prövat! Klarade fälttestet i Sarekskogen med SnugPaken

 26. momo

  Med den här har hängmattan blivit mitt andra hem!

 27. Ted

  Helt grym sov riktigt nice premiär vart det i helgen på årets första sea-trout resa till ön vi brukar tälta på så nu ä höstresan räddad i Jämtland no more backpain

 28. Micke

  Vill bara skriva att jag är så otroligt nöjd med att vara kund hos Er!! Snabba leveranser och fantastiskt bra service! Har tipsat en kompis om att köpa en Hennessy från Er (han tröttnade på att försöka vika ut sin ömma kropp från ett tält… 🙂 hehehe) Ha en underbar dag!! //Micke

 29. Jonas

  Enkel att sätta upp, och jag sover riktigt bra i hammocken! Toppkvalitet rakt igenom!

Skriv en recension

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Få ett mail när lagret fylls på