DD Underblanket / underquilt – olive green

750kr

DD’s underblanket. Kompakt och lättvikt.

(29 recensioner)

Nya på väg

Få ett mail när lagret fylls på

✓ Fri frakt från 1000kr
✓ Snabb leverans med DHL eller Postnord
✓ Säker och smidig betalning med Klarna eller Swish
✓ Fria returer
✓ Fantastisk service (snällhetslöfte ♡)

Undertäcke (underblanket, underquilt) är det bekvämaste sättet att sova i hängmatta. Du är varm överallt och slipper ha ett liggunderlag som glider runt och bökar. Undertäcket fäster du utanpå hängmattan, så det blir en liten luftficka undertill, som isolerar och håller värmen.

DDHammocks sålde i många år SnugPaks underblanket, men har nu tagit fram en egen. Undertäcket är 2 meter långt, så det täcker hela dig och är klassat ner till -5c (men jag tycker den är för kall för den temperaturen, skulle säga mellan nollgradigt och några plusgrader). Levereras med karbinhakar för enkel uppsättning.

 • Storlek, nedpackad: 20 x 17 x 17 cm
 • Vikt: 950 g
 • Temperatur: -5c (sägs det, beror givetvis på hur varm/frusen du är. Jag skulle säga att den fungerar bra till kring nollan eller någon plusgrad.)

(Om Snugpak Underblanket skulle ta slut igen: Denna underblanket fungerar (hyfsat) till Hennessy Hammock! Passformen är inte 100%, men den duger absolut (dock är den något kortare än snugpaks, men det finns inget bättre alterantiv i prisklassen just nu). För att få den att sitta bra på Hennessy Hammock, trä en karbinhake (följer med DD Underquilt) genom öglan för sidlinorna på hammocken, och håll upp underquilten på sidorna med hjälp av karbinhaken. Knyt Underquilten mot hammocksnörena som vanligt. Se video på Snugpak Underblanket-sidan för en generell idé om hur du sätter upp den – modellerna är väldigt lika – men istället för att trä igenom öglan på UQn, använd karbinhake som förklarat ovan.)

Mer information

Vikt 2.05 kg
Dimensioner 0.4 × 0.3 × 0.3 m
Tillverkare

29 recensioner av DD Underblanket / underquilt – olive green

 1. Simon
  20 mars, 2023
  Har sovit med den ett par nätter runt nollan. Det känns som att den går att använda ytterligare några grader lägre utan problem.
  Så mycket skönare än liggunderlag.
  Helena
  15 december, 2022
  Går snabbt att sätta upp och håller värmen bra. Mycket nöjd!
  Johan G
  3 oktober, 2022
  Rätt tung i förhållande till värmen. Man kan komma ner i vikt genom att byta ut linor och karbinhakarna.
  Kerstin C
  2 oktober, 2022
  Mycket nöjd efter lite klurande gällande monteringen. Värmer fint.
  Victor
  25 juli, 2022
  Har använt den fem nätter till min Frontline XL och är jättenöjd med den. Snabb leverans och kanon trevlig personal.
  Oscar H
  20 december, 2021
  Otroligt nöjd med underfilten. Smidig att fästa under min DD Frontline Hammock och har fungerat bra ner till kring minus 20 grader tillsammans med en sovsäck som täcke.
  Henric
  8 augusti, 2021
  Bra service och snabb leverans. 👍
  Jimmy
  15 maj, 2021
  Supernöjd! Kom precis hem från min första övernattning i hängmatta nånsin så har inte mycke annat att jämföra med. Men är super nöjd då den höll bra temp underifrån och en sovsäck och ull filt över.
  Anne-Kristin W
  24 april, 2021
  Super fornøyd 👍😃
  Torgny
  18 januari, 2021
  Köpte dessa för lite lyxcamping på julafton med min sambo. Vi hade även fårskinn i hängmattan för att öka värmen lite till och packningen bara behövde vara släpbar. Vi sov supergott.
  Uppsättningen var enkel. Vi har ticket to the moon hammock och satte upp en lina ovanför hammocken att fästa Dd underblanket i och det funkade supersmidigt.

  Leveransen var snabb och smidig. Vi är supernöjda med dessa.
  Måns
  1 november, 2020
  Snabb leverans! Effekten är total med en underblanket. Ingen mer avkylning underifrån! Enkel att ställa in och hög kvalitet.
  James H
  2 oktober, 2020
  Underquilt jag beställde kom i posten några dagar senare, passa perfekt till min hennessy expedition hängmatta... Jag ha använt den varje hiking tur under sen sommaren... Jätte nöjd kund här
  Anneli F
  15 augusti, 2020
  Är mycket nöjd med den snabba leveransen, att den passade min hammock, men framförallt att den är lätt att bära med på vandring och att jag aldrig behöver ta loss den från hammocken. Den skyddar bra mot den råa nattkylan som är svår att undvika i Sverige och har utökad möjligheten för övernattning i naturen. Tack!
  Patrik E
  22 juli, 2020
  Funkar utmärkt till min ticket to the moon hängmatta. Inget drag längre.
  Henrik H
  9 juli, 2020
  Smidig med bra fästpunkter, lätt att få till bra.
  Supersnabb leverans.
  Henrik N
  22 juni, 2020
  Trots att jag har Ticket to the moon hammock, så fungerade den bra.
  Rickard
  3 juni, 2020
  Tjock och varm. Lite bylsig men hyfsat lätt
  Pontus
  10 maj, 2020
  Har ej testat den än, men den ser bra ut och känns gedigen. Vill passa på att slå ett slag för Momojord och deras service! Utomordentligt och personligt! Kommer fortsätta handla hos er!
  Daniel M
  7 maj, 2020
  Använt i -2 grader tillsammans med en dd Frontline lätta modellen, höll mig varm och go.
  Enkel att sätta upp med min DD hängmatta.
  Komprimeras mycket med medföljande säck och tar hyffsat liten plats i ryggsäcken.
  Mycket nöjd!
  PE S
  30 oktober, 2019
  Jag har använt den ner till -5 och i kombination med dd:s liggunderlag är det bara mysigt att lägga sig i hängmattan. Ska se om denna kombo fungerar ner mot -10 grader senare.
  Martin
  22 augusti, 2019
  Lätt, bra packsäck med kompressionsremmar, den är lagom varm ner till 5+ för mig. Något smal för min warbonnet blackbird, det går att fixa hyfsat med sidosnöret vid fötterna
  Muggen
  2 juli, 2019
  Har trixat med denna till en hennesy och tycker att det funkar bra med extralinan jag fäster den i. Har sovit i -1° C samt en tresäsongs sovsäck.
  Claes
  14 juni, 2019
  Bra produkt som passade min hängmatta fint. Vill dock främst framhålla den personliga- och trevliga service man får vid kontakt med MomoJord så här kommer jag definitivt handla fler gånger!
  Jesper V
  11 mars, 2019
  Använder min underblanket till en Snugpack Djungle hammock och den fungerar utmärkt! Bra, låg, packvolym och vikt. Oerhört smidigt - och bra pris!
  Christer
  28 december, 2018
  Lätt att slänga på och håller värmen bra. DD hammock har oslagbar kvalitet för priset. Jag har en Therm-a-Rest slacker hammock och den fungerade utmärkt till den.
  Carl H
  18 november, 2018
  Ett måste för att undvika markkylan. Fungerar utmärkt men upphängningen kräver noggrannhet för att inte lämna ena sidan ”bar”. Kan fixas med extralinor.
  En stor eloge till Momo Jords snabba leveranser!
  Eva
  12 februari, 2018
  Använder den till min Hennesy exp. A-sym. Har satt dit en extra ridgeline vari jag fäst denna underblanket. Fungerar bra. Håller mig varm på natten. Har inte provat den i minusgrader än. Återkommer senare.
  Momo
  12 februari, 2018
  Bra och smidig – funkar perfekt till DD hammocks egna hammockar men sämre passform till Hennessy Hammock.
  Tom
  12 februari, 2018
  Skaffade denna till mig och min partner och vårt TicketToTheMoon Hammock system. De är skönt varma under natten och väldigt lätta att packa och fästa i hammockens carabiners. De extra snören med små carabiners som sitter på underquiltens sidor var lite onödiga då våra hammocks inte har en ridgeline.
  Det går att ligga diagonalt i hammocken utan att den åker iväge under en vilket var något vi befarade.
  Allt som allt en riktigt bra underblanket som är väl värt priset.
Skriv en recension
Vill du dela med dig av din upplevelse?

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Få ett mail när lagret fylls på