Vi bygger om lite. Ursäkta eventuell röra; Nylansering sker snart.

Vi kan det här med eldshow. Faktum är att det är nästan allt vi gör. Vi tänker, drömmer och lever eldshower. När vi inte turnerar så repar vi. När vi sover koreograferar vi. Allt av en enda anledning – för att leverera eldshow i världsklass. Varken mer eller mindre.

Kärleksfullt bemötande

Vi ser varje människa. Du är viktigast för oss. På riktigt – annars skulle vi inte få uppträda så mycket som vi gör.

Stockholm och överallt

Vi uppträder mest i Stockholm, men ger oss ofta ut på turné, från Köpenhamn i söder till Jokkmokk i norr. Och vi tackar aldrig nej till en sväng nedåt Europa. Vi älskar att turnera!

}

Eldshow med erfarenhet

Vi har gjort det här i många år nu. Så vi vet vad som fungerar och inte och vårt säkerhetstänkande är grundat i femton års erfarnhet. Ert event är i trygga händer.

Mer än bara eld

Ser ni en eldsprutande kille med bar överkropp när vi tänker eldshow? Tänk om! Vi har tagit eldshower till en helt ny nivå. Vi lovar att alltid överraska och alltid tänja gränser!

Det var det mest fantastiska jag sett! Det var helt otroligt, jag kan inte tacka er nog! Orden räcker inte till för att förmedla känslan…

illumina eldshow

eld och dans smälter samman

Momo Jord och Lut Karinsdotter möttes efter varsin solokarriär som eldartister. Momo hade i flera år turnerat intensivt men sin eldshow och var redan på den tiden drivande för att utveckla scenen. Luts passion har alltid varit dansen och hennes vision att väva ihop modern dans med storslagen, stämningsfull eldshow.

I vårt möte hände något. Vår eldshow växte snabbt bortom alla förväntningar och som luckrar gränsen mellan eldshow och dans, mellan artist och publik i ett enda långt möte.

Sveriges vackraste eldshow föddes.

Tillsammans har vi närmare trettio års erfarenhet av eldshower, dans och nycirkus och vi har uppträtt på allt från det minsta, intimaste bröllopet till företagsevent, stora festivaler, kulturarrangemang och TV-produktioner. Med uppåt tusen bejublade eldshower i bakom oss har vi lärt oss vad som fungerar och inte. Vi lovar stort och levererar ännu större. Det är vårt löfte till dig.

Var passar vår eldshow?

Vi uppträder på de flesta typer av tillställningar. Ofta är vi bokade för företagsevent eller samarbetar med olika eventbolag. Vi älskar framför allt stämningsfulla eldshower i vackra miljöer.

Kulturnattor, julmarkander och andra kulturarrangemang ligger oss nära om hjärtat, men vi trivs lika bra på scen vid stora invigningar, eldmingel vid kick-offer eller för att förhöja stämningen på de flesta event. Vi har också en speciell förkärlek för bröllop, där vår eldshow passar alldeles utmärkt, eller andra former av högtider.

Vi trivs bra i större arrangemang och är både flexibla och lättjobbade. Vi vet att eld kan vara lite svårt ibland, och vi bidrar med vår kunskap när det kommer till upplägg och säkerhet.

Det vi är mindre intresserade av är klubbgig, eller i allmänhet stökiga miljöer med fulla (=oberäknerliga) människor.

Vi gör helst det vi är bäst på, och det är vackra, stämningsfulla, storslagna eldshower som berör.. Hör av er och berätta om ert event så ger vi ett förslag på hur vi kan genomföra vår eldshow på bästa sätt. Vi lovar att överraska och att överträffa era förväntningar!

Det var verkligen uppskattat! Det är många som var här, som har frågat när och var de kan se er igen. Vi kommer absolut att boka er nästa år igen!

Frågestund

Många frågor återkommer. Här försöker vi ge en så klar bild som möjligt av vad vi gör, hur vi jobbar och vad ni kan förvänta er av oss. Undrar du något som inte finns med? Varmt välkommen att höra av dig!

Hur mycket kostar er eldshow?

Korta svaret: Våra priser startar från 11000kr. Vi uppträder även för både högre och lägre budget i vissa fall – kort sagt kan man säga att ju högre budget, desto mer energi (och effekter, som kostar en hel del) kan vi lägga ner på eldshowen.

Långa svaret: Vår prissättning är individuell och baserar sig på vilken bl a typ av event det rör sig om, vilka förberedelser det kräver av oss, hur lång vår resa blir, och om vi är under hög- eller lågsäsong.

Kontakta oss för offert. Priset ni får är alltid slutpris, inklusive resa och våra omkostnader. Vi tror på ärlighet och enkelhet och lever därefter. Det enda som kan tillkomma vid längre resor är boende, men det är något vi kommer överens om i så fall.

Vid större event arrangerar vi större eld- och ljusshower genom Seed of Light. Kontakta oss för offert.

*

Vi är medvetna om att det finns billigare eldshower på marknaden, så vi vill vara tydliga: Den kvalitet vi erbjuder med våra eldshower går inte att få för några tusen. Det vi gör är helt annorlunda. Vi levererar eldshower toppklass – inget annat.

Vad erbjuder ni för olika typer av eldshower?

Vår koreograferade eldshow (ANDETAG) är 13-15 minuter lång.

Många frågar efter längre eldshower, men i våra ögon är det ett vanligt nybörjarmisstag att göra längre – och till slut tråkiga – eldshower. Vår erfarenhet säger att 15 minuter är en perfekt längd. Det är tillräckligt långt för att ge en tidlös upplevelse (det kommer kännas som mycket längre), men är tillräckligt kort för att inte göra publiken mätt, och för att inte behöva använda oss av onödiga upprepningar. Vi har helt enkelt tagit en längre eldshow, skurit bort allt onödigt och behållt godbitarna. Då blir varje sekund intressant, varje byte något nytt och er publik kommer hållas förundrad och andlös under denna tid.

Eldmingel kan vara i allt från 30-90 minuter, eller helt efter önskemål.

Vid eldmingel är situationen annorlunda. Ofta rör det sig om en rörlig och varierad publik (t ex vid välkomnande) – en del går förbi, en del stannar och tittar en stund och ett fåtal är så begeistrade att de stannar en längre tid och tittar. Alternativt ingår vi i en större installation och verkar då snarare som levande rekvisita – något att vila blicken på vid fördrinken eller i väntan på något.

Eldmingel har av naturliga skäl en lägre intensitet i eldandet än vår koreograferade eldshow. En lösning vi använder oss av för att underhålla under längre tid är att vi har flera korta koreograferade set (om ca 5 min), som vi uppträder med under korta pauser.

*

Musik är en central del i den känsloresa vi skapar genom vår eldshow. När det kommer till eldmingel används musik som en stämningshöjare, men vid ett fåtal tillfällen har vi även uppträtt i tystnad. Vi har batteridrivna (kraftfulla) högtalare som räcker gott till en publik på upp till några hundra personer.

Vad behöver ni för att uppträda?

Vi har allt vi behöver! Våra högtalare är batteridrivna – så ni behöver inte ens ordna fram el!

Det enda ni behöver bistå med är en scen – en öppen yta på minst 5 x 10 meter (helst det dubbla) utan lättantändliga saker (t ex partytält) allt för nära. Även mindre scener är absolut möjligt – den dialogen tar vi i bokningsprocessen.

Säkerhetsavstånd till publiken är 1-2 meter utöver scenstorleken – vi vill vara nära och intima.

Vi har givetvis med oss säkerhetsutrustning. I känsliga områden är det bra om ni ordnar fram en större brandsläckare än den vi har med oss. Rent säkerhetsmässigt kan vi dock säga att inget farligt hänt under alla år vi uppträtt (brännsår på oss själva undantagna).

Uppträder ni inomhus?

Korta svaret: Vi kan uppträda inomhus om lokalen tillåter, men föredrar att hålla oss utomhus, pga säkerhet och effekt. Inomhus erbjuder vi istället vår fantastiska LED-föreställning.

Långa svaret: Det är möjligt att uppträda inomhus, men det ställer ganska stora krav på lokalen vad gäller ventilation, säkerhet etc. Ofta brukar vi rekommendera en eldshow utomhus istället, antingen som välkomstmingel utanför entrén eller vid något tillfälle då det är lämpligt att ta ut gästerna, t ex vid en transportsträcka.

Eldshower inomhus blir även mer tillbakahållna (mindre mängd eld) och av naturliga skäl kan inte använda oss av större effekter inomhus. Det går även att kombinera t ex en kortare eldshow inomhus (ofta är 3-5 minuter lagom) med ett välkomstmingel.

Inomhus kan vi även erbjuda s.k. LED-shower – vi har programmerbar LED-utrustning (som även dessa ligger i framkant av utvecklingen) som kan visa t ex ert företags logo. Kontakta oss för mer information angående LED-shower.

Vad gör vi om det regnar?

Vi har aldrig någonsin behövt ställa in en eldshow på grund av regn. Ofta har vi tur med vädret. (Momo brukar hävda att han har en deal med vädergudarna och kan berätta om flera gånger när ösregn bara plötsligt upphört precis när han ska uppträda, för att sedan börja ösa ner igen strax efter eldshowens slut.)

Ösregnar det brukar vi alltid kunna hitta en lite väderskyddad plats. Regnar det bara litegrann är det inget som påverkar eldshowen. Då tänker vi snarare på gästerna, att de ska få stå skyddade från regnet. Det har alltid gått att lösa, och vi är övertygade om att det kommer gå att ordna i framtiden.

Visar väderprognosen hällregn eller annat extremväder kan vi tillsammans överväga att ställa in eldshowen. Då utgår givetvis ingen kostnad för er – den smällen tar vi.

Vilka har ni jobbat med?

Vi har jobbat med många hundra företag, eventbolag, kommuner, tv-produktioner och privatpersoner genom åren. Några highlights är:

 • Kungen & Drottningen(!)
 • Regeringen
 • Jokkmokks marknad
 • HBO Nordic
 • SVT
 • Samsung
 • Renault
 • Westers
 • Strömma Turism & Sjöfart
 • Pfizer
 • Skoklosters slott
 • Vaxholms fästning
 • NCC
 • Eventab
 • Comwell Varbergs Kurort
 • BiogenIdec Sweden
 • Hansen event

Och kommuner? Javisst! T ex Stockholm, Uppsala, Malmö, Göteborg, Partille, Katrineholm, Mölndal, Hagfors, Varbergs och Kristianstads kommun. Bland annat.

Var kan jag se mer?

Vi jobbar allra mest på företagsevent eller andra slutna tillställningar, men vi har också en hel del offentliga föreställningar. Kolla in vår facebooksida för uppdateringar och för att se lite mer vad som händer hos oss.

Eldshow Tjolöholms julmarknad

 

Bokning & Kontakt

Är du nyfiken på en eldshow? Hör av dig till oss så berättar vi mer! Fyll i formuläret, maila oss på info@eldshow.se eller ring oss på 0708-100250. Vi hörs!

Vill du ha ett fint mail ibland?

Vi vill dela fint med dig. Och kanske en och annan rabattkod.

Vi skickar högst något mail om året och delar givetvis aldrig din epost. Lovar ♥

Tack! Nu har du gått med.