(29 kundrecensioner)

SnugPak Underblanket / Underquilt

690kr

Bästa sättet att hängmatta. Isolerar undertill och skyddar mot kalla vindar. Passar bra till Hennessy Hammock.

I lager

✓ Fri frakt från 1000kr (annars 50kr)
✓ Leveranstid 1-3 dagar med DHL
✓ Fria returer
✓ Fantastisk service (snällhetslöfte ♡)

Artikelnr: SNUG-UQ Kategorier: ,

Beskrivning

Du behöver isolering undertill för att sova i våra svenska, kalla skogar. Sovsäcksmaterialet trycks ihop emot tyget och ger inget skydd mot den omgivande kalla luften. De vanligaste sätten att isolera är liggunderlag eller undertäcke.

Undertäcke (underquilt, underblanket) är där det skönaste sättet att sova i din hängmatta (tycker jag..). Du fäster den på hängmattans rep och låter den ligga undertill. På så sätt trycks ingen isolering ihop och din kroppsvärme lagras. Och du slipper krångla med sovsäck och liggunderlag – ju färre saker i hängmattan, desto lättare att få ordning i den, har jag lärt mig under några års intensivt hängmattande.

SnugPaks Undertäcke är bredare än de flesta andra, och passar därför bra till Hennessy Hammock, som är en ganska bred hängmatta. Passar t o m bra på den bredaste, Hennessy Hammock Safari. Denna underblanket är alltså den jag rekommenderar till Hennessy Hammock.

Undertäcket med Softie Premier-fyllning ger god komfort och bevarar värmen bra. Riktigt kalla vargavinternätter kan du behöva komplettera med ett liggunderlag eller ännu ett undertäcke, annars räcker den gott för året-runt-bruk. Den sägs ha en komforttemperatur ner till -5°, men åsikterna går isär. De flesta tycker dock att den håller dig varm ner till någonstans -5°/ 5°; det beror mycket på hur frusen du är, hur bra klädd du är osv.

Fråga: Hur sjuttinsingen sätter jag upp min Snugpak Underblanket?

Det är kan vara lite klurigt att sätta upp underblanketen första gången. Så jag gjorde en liten film om det:

Det jag gör (som är allra enklast!) är att jag tar alla fyra snören i kortändan och sonika knyter dem (som en stor knut) runt hammocklinan (som går till trädet). Sedan trär jag hammockens stabiliseringslina (den elastiska som går ner till marken) genom en av öglorna på kortsidan. Slutligen justerar jag spänningen genom dragskon om det behövs.

Underquilten ska inte sitta spänd, utan det ordnar sig naturligt när du lägger dig i hammocken.

Den kan vara lite klurig att sätta upp första gången, det är därför jag brukar rekommendera en kompressionssäck XL att packa ner allting i, så när den väl sitter på plats får den sitta kvar där 🙂

Snugpak Underblanket – Specifikationer

 • Vikt: 1320g
 • Färg: Olivgrön
 • Längd/bredd: 210cm x 148cm
 • Material: Paratex Light
 • Fyllning: Softie Premier Insulation
 • Passar de flesta hängmattor, inte bara Hennessy Hammock

 

 

https://www.youtube.com/watch?v=0NS9NxwMslM

Mer information

Vikt1 kg
Tillverkare

29 recensioner av SnugPak Underblanket / Underquilt

 1. mats skönkvist

  Har sovit ute med min dotter i -10 grader och varsin underquilt och vi vaknade båda två på morgonen utan att ha fryst under natten. Vi har bra sovsäckar i och för sig men i och med att underquilten behåller formen och inte trycks ihop undertill av kroppsvikten så behåller den värmen bra. Den gör skillnaden mellan en behaglig upplevelse och en frostig upplevelse när man sover i hammock.

 2. Martin (verifierad ägare)

  Mycket nöjd. Jag har hittat en knytning som passar min ticket to the moon kingsize och sover gott. Ett par minus går bra med min sovsäck.

 3. Jonas Johansson

  Väldigt prisvärd! Har använt den ner till minus 6 utan problem!
  Har modifierat upphängningen med snörlås så att den håller tätt i kortändarna enligt idé från Youtube.
  Enda nackdelen är packstorlek och vikt.

 4. Sofia (verifierad ägare)

  Jag har bara testat den under höst och vinter och då är den alldeles för kall för mig att använda enbart. Jag har alltid ett liggunderlag också och nu på vintern även extra isolering. Jag tycker det är svårt att få den tät så det inte blir kallras också. Idéen är dock jättebra men personligen letar jag efter en varmare underblanket för höst och vinterbruk.

 5. Roland Lönnerbro (verifierad ägare)

  Värmer gott, lite knölig att få på plats under tarp o hängmatta när det regnar

 6. Jörgen (verifierad ägare)

  Gör det den ska och sitter fint på Hennessy Expedition. Lite i tyngsta laget att ha med på vandring.

 7. Tony (verifierad ägare)

  Svår att få på plats på ett bra sätt och lite kort för hennessy hammocken jag har men värmer på riktigt fint när den väl sitter på.

 8. Fredrik (verifierad ägare)

  Mycket nöjd med mitt köp!
  Passar med lite trixande bra på min DutchWare Chameleon.
  Dock något tung i ryggsäcken.. men att slippa frysa om rumpan gör att man gärna bär den vikten.

 9. Andreas bergqvist

  Super nöjd vart lite för varmt i somras bara ska bli kul att testa den nu när tempen sjunker lite….

 10. Ander-Pehr Gidlund (verifierad ägare)

  passade inte så bra till min hammock med ingång undertill, lite trassel att komma i och ur men det fungerar, den förvandlade kalldraget till bastuvärme 🙂 så skönt!!!

 11. Monica (verifierad ägare)

  Det blev varmt och ombonat. Möjligen lite stor att ha med sig. Är ungefär som en sovsäck i storlek.

 12. Tobias Lindkvist (verifierad ägare)

  Jättebra i sig själv. Dock kanske lite liten till den största Hennessyn.

 13. kent (verifierad ägare)

  vilken skillnad! gott å varmt även när de brallor i lite.
  har denna med de superlätta karbin hakarna. snabbt å lätt hänga upp

  tar en del plats å ta med sig men de glömmer man när man ligger där

 14. Jenny (verifierad ägare)

  Fantastisk bra produkt, ångrar inte köpet !???

 15. Daniel (verifierad ägare)

  Det blev stor skillnad med min Snugpak underquilt, hade dock velat ha den lite längre till min Hennessy Hammock Explorer Deluxe.

 16. Urban Edlund (verifierad ägare)

  När den väl är ett inställd värmer den bra, även i låga temperaturer. Ombonat och trevligt.

 17. Matthias

  En produkt som tar upplevelsen i det fria från kyligt till njutbarhet. Rekommenderas varmt:-)

 18. Job

  Jag har testat den här bara en gång – samtidigt som jag testade min hammock för första gången. Det var alltså mitt i natten och det regnade. Det gick inte superbra men nästa gång går det säkert bättre.

 19. Robin

  Varm och skön, slipper liggunderlag och trassel i hammocken. Har DD hammock quilt till och det funkar jätte bra.

 20. Linus Nestor

  Testade den i helgen och som kallats var det +3 grader. Hade inga cold spots alls. Den var lätt att hänga på och lätt att göra efter justeringar. Mycket nöjd med denna!

 21. Peo

  Varm och skön med en helt klart bättre frihetskänsla än liggunderlaget erbjuder. Dock skulle det vara bra med bättre möjlighter till fixering mot hammocken. Rekomenderas starkt!

 22. Gunnar

  Varmt och gott om ryggen med fungerande passform rätt ur paketet (om man följer Momos instruktionsvideo) men kan säkert bli lite bättre om man syr i flera hällor runt hängmattan och fäster i dem. Har bara använts under sommarnätter men ner mot 5-6 grader har det nog varit utan problem.

 23. Hans

  Inga mer extra liggunderlag eller filtar i hängmattan

 24. Johan

  Bra kvalité, som alltid från Snugpak. Har sovit med den en gång ännu bara, ca 0 grader på natten och frös lite om ryggen ändå, kan ev fått den aningen för spänd under hammocken.

 25. Patrik Johansson

  Passar mycket bra till min HH Safari Classic, trots att den har botteningång.

 26. Sito

  Mycket nöjd och det som fattades mot att balansera” på ett liggunderlag. Nu blir sömnen mer avslappnad och känslan av ”hem” infinner sig än mer när markkylan effektivt stoppas. Bra med många snoddar och lätt att sätta upp. A must have om du ska hänga.”

 27. momo

  Den bästa underquilten jag hittat till Hennessy Hammock. Den är såpass bred att den passar till alla hängmattor, men jag saknar ett snitt som gör den 100% anpassad till Hennessy Hammock. Syntetfyllning gör den inte helt platsoptimal, men den värmer bra, även på vintern.

 28. Lasse

  Jag har testat många underquiltar och den här är en av de bästa. Den tål väta, är slittålig och dessutom mångsidig. Något den har som stor fördel är att det går att dra åt den längst långsidorna vilket skapar ett undertäcke som sitter perfekt. Sen är den skön på sommaren och väldigt varm på vintern. Jag har testat från +15 till -16 och har aldrig upplevt något annat än en riktigt skön natt. Med den här behöver du aldrig ett liggunderlag i hammocken, och kan därför uppleva exakt det som är tanken i en hammock.

 29. Mattias

  Skillnaden med snugpak underquilt och liggunderlag är som natt å dag! Känslan av att riktigt kunna sträcka ut sig och använda hela bredden av hängmattan utan att behöva frysa är fantastisk! Det är så här det ska vara. Inget mer balanserande för mig. Det blir en fyra istället för en femma bara för att den tar lite mer plats i packningen än jag hade önskat! Men det är bara en liten grej, för känslan av att sova med den under mattan är magisk. Köp bara, man ångrar sig inte ??

Skriv en recension

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *