SnugPak Underblanket / Underquilt

990kr

BESTÄLLNINGSVARA! Hör av dig via mail om du vill ha den 🙂

(73 recensioner)

Nya på väg

Få ett mail när lagret fylls på

✓ Fri frakt från 1000kr. Annars från 39kr.
✓ Vi skickar 1-2 gånger i veckan, när vi åker in på byn.
✓ Säker och smidig betalning med Klarna eller Swish.
✓ Hoppas din dag blir lika fin som du är!

Du behöver isolering undertill för att sova i våra svenska, kalla skogar. Sovsäcksmaterialet trycks ihop emot tyget och ger inget skydd mot den omgivande kalla luften. De vanligaste sätten att isolera är liggunderlag eller undertäcke.

Undertäcke (underquilt, underblanket) är där det skönaste sättet att sova i din hängmatta (tycker jag..). Du fäster den på hängmattans rep och låter den ligga undertill. På så sätt trycks ingen isolering ihop och din kroppsvärme lagras. Och du slipper krångla med sovsäck och liggunderlag – ju färre saker i hängmattan, desto lättare att få ordning i den, har jag lärt mig under några års intensivt hängmattande.

SnugPaks Undertäcke är bredare än de flesta andra, och passar därför bra till Hennessy Hammock, som är en ganska bred hängmatta. Passar t o m bra på den bredaste, Hennessy Hammock Safari. Denna underblanket är alltså den jag rekommenderar till Hennessy Hammock. – Utöver vår egen underblanket givetvis (men som i skrivande stund är slutsåld i åtminstone några månader framöver.)

Undertäcket med Softie Premier-fyllning ger god komfort och bevarar värmen bra. Riktigt kalla vargavinternätter kan du behöva komplettera med ett liggunderlag eller ännu ett undertäcke, annars räcker den gott för året-runt-bruk. Den sägs ha en komforttemperatur ner till -5°, men åsikterna går isär. De flesta tycker dock att den håller dig varm ner till någonstans -5°/ 5°; det beror mycket på hur frusen du är, hur bra klädd du är osv.

Fråga: Hur sjuttinsingen sätter jag upp min Snugpak Underblanket?

Det är kan vara lite klurigt att sätta upp underblanketen första gången. Så jag gjorde en liten film om det:

Det jag gör (som är allra enklast!) är att jag tar alla fyra snören i kortändan och sonika knyter dem (som en stor knut) runt hammocklinan (som går till trädet). Sedan trär jag hammockens stabiliseringslina (den elastiska som går ner till marken) genom en av öglorna på kortsidan. Slutligen justerar jag spänningen genom dragskon om det behövs.

Underquilten ska inte sitta spänd, utan det ordnar sig naturligt när du lägger dig i hammocken.

Den kan vara lite klurig att sätta upp första gången, det är därför jag brukar rekommendera en kompressionssäck XL att packa ner allting i, så när den väl sitter på plats får den sitta kvar där 🙂

Snugpak Underblanket – Specifikationer

 • Vikt: 1500g (på vår våg)
 • Färg: Olivgrön
 • Längd/bredd: 213cm x 147cm
 • Yttermaterial: Micro Diamond 100% polyester
 • Yttermaterial 2: Paratex antibacterial 100% polyester
 • Fyllning: Travelsoft 100% polyester
 • Passar de flesta hängmattor, inte bara Hennessy Hammock

Mer information

Vikt 2.05 kg
Dimensioner 0.4 × 0.3 × 0.3 m
Tillverkare

73 recensioner av SnugPak Underblanket / Underquilt

 1. Richard (verifierad ägare)

  Funkar helt ok ner till 10 grader. Blir det kallare än så är det nog bättre med en dun-quilt.

 2. ulf (verifierad ägare)

  Något stor, men värmer fint. Lyckades aldrig rigga på en längre dubbelhammock men däremot väldigt smidigt på en singelmodell. Gissar dock att det bör gå till längre hammockar också man får vara lite kreativ och kanske förlänga gummicoords?

 3. Affe (verifierad ägare)

  Fungerar finfint tillsammans med min Djungelhammock av annan mörke.
  Tar en del plats i packningen så man får ta den stora ryggan för att få med allt 😊

 4. Patrik (verifierad ägare)

  Nja! Jag kanske har monterat den lite för tight, men fick lätt in en hand mellan hammock och underquilt medans jag låg i den. Det var bara någon plusgrad på natten. Jag frös inte men upplevde obehag och kyla underifrån. Det har aldrig hänt med mitt Exped synmat 7mm liggunderlag. Dunquilt är ett dyrare men bättre val.

 5. Pontus (verifierad ägare)

  Suverän produkt som är ett betydligt bättre alternativ än ett knöligt liggunderlag.
  Varmt och skönt.

 6. Kristin (verifierad ägare)

  Välsydd kvalitetsquilt som jag bara hunnit testa under ett ’dagshäng’ i snöig skog ännu (= minusgrader). Krävdes lite anpassning och modifiering för Eno skylite hammocken, men inget komplicerat. Kändes som den gjorde sitt jobb väl. Men behöver testa den en hel natt. Lite svår att packa ihop tight i sin säck, den är tjock och fluffig. Kommer att köpa kompressionssäck att stoppa ned allt i framöver för att slippa avmontera (min sleeve får den absolut inte plats i). Så därför fyra stjärnor. Men tar man med pris, värmeeffekt, kvalitet så blir det fem!

 7. Richard Eriksson (verifierad ägare)

  Bra produkt till bra pris. Värd!

 8. Peter Liljemark (verifierad ägare)

  Provat en gång verkar göra sitt jobb
  , prisvärd, snabb leverans. Tummen upp

 9. Sanna (verifierad ägare)

  Är inne på andra säsongen med min hennesy och snugpack. Hade nästan glömt hur mysigt och enkelt det är att sätta upp läger med dessa. Så glad för köpet som verkligen tagit mig närmare naturen.
  Snabb o trevlig leverans & service från MomoJord. Tack!

 10. Annika

  Köpte denna underquilt härifrån för några år sedan till min Hennessy hammock Safari Deluxe XXL.
  Har försökt på alla sätt jag kan tänka att justera passform och avstånd till hammocken, allt från helt tight till väldigt löst, med olika inställningar i sidorna och undertill, men har tyvärr bara fått den att hjälpa mig hålla värmen när det är +20 C och vindstilla. Mitt vanliga cellplast-liggunderlag gör ett bättre jobb ned till + 15 C, men är inte lika bekvämt. Jag är varm och go på toppen med min sovsäck men håller på att frysa häcken av mig mitt i sommaren. Kanske är jag en för liten person (163 cm) i en på tok för stor hammock? Kanske är jag exceptionellt kall när jag sover?
  Letar nu efter en annan lösning för jag älskar att hänga. 🙂 Dock fantastisk köpupplevelse från Momo Jord <3

 11. Peter (verifierad ägare)

  Fantastiskt bra produkt. För det priset blir det knappast bättre och jag vaknade varmt efter en natt med +5 grader vid sjön. Att den landade hos mitt postombud redan dagen efter jag lagt min beställning var helt underbart!

 12. Fredrik Wahlborg (verifierad ägare)

  Jag är nöjd. Hur effektivt den höll mig varm märkte jag inte förrän jag reste mig upp för att plocka ned hammocken efter en eftermiddagsvila. Jag blev kallare om rygg och rumpa när jag stod upp än när jag låg ned i hammocken med underquilten.
  Jag är extremt känslig för kyla mot rygg, Jag blir stel och får ont direkt. Men det här tror jag kan fungera. Hur väl det fungerar en hel natt har jag dock inte testat.

 13. Daniel (verifierad ägare)

  Funkar toppen till min Hennessy tack vare bra instruktionsfilm! Ner till runt 0 grader funkar den bra tycker jag utan att frysa. Storleksmässigt är den som en mindre sovsäck ihoppackad. Klockren på den här prisnivån och väldigt skönt att slippa liggunderlag som knögglar sig i hängmattan.

 14. Emil (verifierad ägare)

  Tycker den satt perfekt under min hennesy. Fick ändra snörena lite.

 15. Totte Weber Eliasson (verifierad ägare)

  Nöjd.
  Men saknar fler hällir så den sitter mer jämnt under hängmattan.
  Värmer gott!

 16. Adam (verifierad ägare)

  Jag är nöjd.

  Dock bör du ha något sätt att fästa underquilten i din hängmatta (det finns öglor som gör detta möjligt) annars är risken stor att hängmattan hamnar underst.

 17. Hampus (verifierad ägare)

  Funkar bra! Ska testa i lite kallare förhållanden nästa helg. Det krävs ju ett par nätter i en hammock för att göra de nödvändiga justeringar som behövs för ens egen komfort. Otymplig dock och därför fyra och inte fem stjärnor.

 18. Anders (verifierad ägare)

  Testade under en svagt blåsig natt som kröp ner till 4° i en ny sovsäck för -5. Hade ullunderställ och en ulltröja, det höll mig varm och go hela natten.
  Det blev hastigt påkommet att dottern och jag skulle ut, så jag missade att studera instruktionsvideos om hur man bör hänga upp den, men det var inga bekymmer att montera den väl.
  Upplever den som generös i storleken.

 19. John W (verifierad ägare)

  Perfekt! Efter att ha glidit runt med mitt uppblåsbara liggunderlag i min no name-hammock från Kina en mycket kort natt så beställde jag denna. Vilken upplevelse! Den var lätt att fästa med de olika banden (gjorde det med ficklampa i handen en sen kväll första gången) och sedan kunde man spänna den lite på mitten med dragsko när man väl lagt sig tillrätta och fick då till ett härligt mikroklimat trots att det regnade och var kallt ute. Rekommenderas!

 20. Maria (verifierad ägare)

  Varm och go underquilt, prisvärd lösning om man inte är ute efter att spara vikt och plats i packningen.

 21. Anders (verifierad ägare)

  Betydligt bekvämare än liggunderlag funkar bra att ha permanent monterad på hammocken tillsammans med dds Xl sleeve

 22. Oscar (verifierad ägare)

  Prisvärd! Klarar av det som förväntas av en underblanket men till ett vettigt pris! Snugpak kan sina grejjer!

 23. Veronica (verifierad ägare)

  Otymplig och tar stor plats i packningen. Var ute i två varma sommarnätter i juli. Barnen hade på sig underställ, fleecejacka, tunnare dunsovsäck och frös hela natten. Den gav inte den förväntade värmen.

 24. Matte (verifierad ägare)

  Bra underquilt kort och gott, har en hammock från DD Hammocks och den funkar bra till den med. Sydde på några extra fästen på sidorna i hammocken för att nyttja öglorna på underquilten och minska risken för att den halkar snett. Enda negativa är brottningsmatchen för att få in den hala jäkeln i påsen igen efter användning. Kan vara jag som gör fel.

 25. Armas Parkkonen (verifierad ägare)

  Nöjd med denna produkt, isolerar bra. Lätt att montera.

 26. Mattias (verifierad ägare)

  Detta är min andra underfilt och också min andra recension (ingen fara den första har inte gått sönder men jag har två hennessys 🙂 ) och det är bara så att om man sover i hängmatta så ska man ha en underfilt. Och Snugpack är ett bra alternativ, skulle kunnat ta lite mindre plats i packningen det är den enda som skulle kunna va bättre.

 27. Per Lindahl (verifierad ägare)

  Super nöjd. Hade tidigare liggunderlag som jag inte fick till det med, kallt vid axlar och baken.
  ”Snuggen” är alltid med, även på sommaren. Vår och sommar har jag bara en tunn +7 sovsäck som täcke.
  Lite meck innan jag fick dit den som jag ville på min Hennessy safari de lux zip.

 28. Peter Nilsson (verifierad ägare)

  Väger som en billig sovsäck och tar motsvarande plasts i ryggsäcken, men även med detta i åtanke så skulle jag inte vilja ge mig ut utan den. Att slippa glida omkring på ett liggunderlag är det som skiljer en bra och dålig hammock upplevelse åt. I denna prisklass är den perfekt. Saknades gummistroppar på den jag fick, men Momo Jord löste detta problem åt mig så fort det bara gick. Både produkten och företaget rekomenderas.

 29. Peter Lindström (verifierad ägare)

  Sovit utmärkt tack vare underqvilte. Första natten blev dock lite för varm då jag använde en sovsäck som var för varm. I och för sig lättavhjälpt då jag fick krypa ur den och ha den som täcke istället. Som vanligt när man skaffar sig ett nytt solsystem så behöver man ett par nätter för att tillpassa grejerna. Supernöjd!

 30. Camilla (verifierad ägare)

  Extremt kallt om ryggen trots att vi var ute mitt i varma sommaren då temperaturen inte understeg 15 grader. Nästa gång tog jag på mig en fleecetröja. Då blev det bättre, men trodde nog att under quilten skulle hålla värmen bättre.

 31. Emil (verifierad ägare)

  Jättebra underblanket. Den är visserligen tung och har stor volym men används ändå mestadels i trädgården. För detta syfte är den grym.

 32. Magnus (verifierad ägare)

  Det här är min andra Snugpak underblanket. Var så nöjd med den första att jag skaffade en till min HH Expedition också. Kan bara hålla med flera andra recensenter, skillnaden mellan liggunderlag och underfilt är enorm. Fungerar ok till classicmodellen svårare att komma ut än att komma in i mattan. Trots det väldigt nöjd.

 33. Olof (verifierad ägare)

  Testade min nyinköpta Snugpac tillsammans med min drygt ett år gamla Hennessy hammok häromdagen för första gången. Det är få prylar jag köpt som jag blivit så nöjd med. Komforten är helt enastående jämfört med ett liggunderlag inne i hammoken. Mycket varmare, skillnaden är som att sova inomhus jämfört med i carporten, och man slipper halka omkring på ett liggunderlag som dessutom åker upp på hammokens sidor. Det inköp alla kategorier som jag är nöjdast med under senaste året!

 34. Mats

  Använder den med min Hennessy-matta.
  Räcker inte till när man kommer ner till minus 2-3 grader. Då är det bra att komplettera med liggunderlag i mattan.

 35. Carlos Carsi (verifierad ägare)

  Prisvärd,lätt att sätta upp till min HH expedition zip. Låg ute med den när det var -3 och hade bara min carinthia tropen +5 och frös ingenting, inga coldspots alls varmt å gött. Rekommenderas!!

 36. Magnus (verifierad ägare)

  Bara hunnit testa denna en kort stund men det känns som att det blev ett bra köp till en trevlig peng. Värmer som den ska och var inte svår att fästa. Jag använder den till min HH Safari Zip

 37. John (verifierad ägare)

  Otroligt bra pris på en bra produkt, jag har den till mina Ticket to the moon Full moon hammock och det funkar bra att ligga på diagonalen. Den värmer gott!

 38. Danne (verifierad ägare)

  Topp nöjd! Sitter alltid monterad på hängmattan och den värmer gott🤙 Passade inte 100% på min Amazonas men den gör jobbet galant, man fick bara lägga lite tid på att justera in den första gången! 👍

 39. Ulf Fransson (verifierad ägare)

  En prisvärd underquilt från Snugpak. Kvalitén känns helt okej och ganska robust.
  Det enda som jag kan invända mot är att vikten är ganska hög och att den är ganska skrymmande, men så är den inte så dyr som en dun-produkt heller.
  Men överlag super-nöjd med produkt och framför servicen från Momo Jord.

 40. Eila Granberg (verifierad ägare)

  Snugpak underquilt var en present till sonen. Han tyckte det klart mycket bättre att sova med underkilten än med ett liggunderlag, både ur värmesynpunkt och bekvämlighetsfaktur

 41. Leif (verifierad ägare)

  Sätter en fyra som betyg, mest för att det mesta kan förmodligen bli bättre… Men är väldigt nöjd med produkten. Lite fix med att hitta “rätt sätt” att knyta så den blir enkel att hänga upp.

 42. Thomas (verifierad ägare)

  Jag fick modda min Hennessy med 6st toggle knappar, som jag har sytt fast i hammocken. Det är för öglorna i underquilten. Och en ring i varje ände på hammocken och 4st krockar till chock corden på underquilten ,då tar det 30s att sätta upp den utan att den rör märken. Den klara ner till -10 med rätt sovsäck

 43. mats skönkvist

  Har sovit ute med min dotter i -10 grader och varsin underquilt och vi vaknade båda två på morgonen utan att ha fryst under natten. Vi har bra sovsäckar i och för sig men i och med att underquilten behåller formen och inte trycks ihop undertill av kroppsvikten så behåller den värmen bra. Den gör skillnaden mellan en behaglig upplevelse och en frostig upplevelse när man sover i hammock.

 44. Martin (verifierad ägare)

  Mycket nöjd. Jag har hittat en knytning som passar min ticket to the moon kingsize och sover gott. Ett par minus går bra med min sovsäck.

 45. Jonas Johansson

  Väldigt prisvärd! Har använt den ner till minus 6 utan problem!
  Har modifierat upphängningen med snörlås så att den håller tätt i kortändarna enligt idé från Youtube.
  Enda nackdelen är packstorlek och vikt.

 46. Sofia (verifierad ägare)

  Jag har bara testat den under höst och vinter och då är den alldeles för kall för mig att använda enbart. Jag har alltid ett liggunderlag också och nu på vintern även extra isolering. Jag tycker det är svårt att få den tät så det inte blir kallras också. Idéen är dock jättebra men personligen letar jag efter en varmare underblanket för höst och vinterbruk.

 47. Roland Lönnerbro (verifierad ägare)

  Värmer gott, lite knölig att få på plats under tarp o hängmatta när det regnar

 48. Carl-Magnus (verifierad ägare)

  Mycket prisvärd, hög kvalitet. Värmer bra för syntet. Kunde varit något bredare, eftersom jag sover diagonalt i min ENO Double Nest.

 49. Magnus (verifierad ägare)

  Isolerar fint och är ett självklart val när temperaturen börjar krypa neråt. Tar en del plats i ryggsäcken, men det är definitivt värt det.

 50. Jörgen (verifierad ägare)

  Gör det den ska och sitter fint på Hennessy Expedition. Lite i tyngsta laget att ha med på vandring.

 51. Tony (verifierad ägare)

  Svår att få på plats på ett bra sätt och lite kort för hennessy hammocken jag har men värmer på riktigt fint när den väl sitter på.

 52. Fredrik (verifierad ägare)

  Mycket nöjd med mitt köp!
  Passar med lite trixande bra på min DutchWare Chameleon.
  Dock något tung i ryggsäcken.. men att slippa frysa om rumpan gör att man gärna bär den vikten.

 53. Andreas bergqvist

  Super nöjd vart lite för varmt i somras bara ska bli kul att testa den nu när tempen sjunker lite….

 54. Ander-Pehr Gidlund (verifierad ägare)

  passade inte så bra till min hammock med ingång undertill, lite trassel att komma i och ur men det fungerar, den förvandlade kalldraget till bastuvärme 🙂 så skönt!!!

 55. Monica (verifierad ägare)

  Det blev varmt och ombonat. Möjligen lite stor att ha med sig. Är ungefär som en sovsäck i storlek.

 56. Tobias Lindkvist (verifierad ägare)

  Jättebra i sig själv. Dock kanske lite liten till den största Hennessyn.

 57. kent (verifierad ägare)

  vilken skillnad! gott å varmt även när de brallor i lite.
  har denna med de superlätta karbin hakarna. snabbt å lätt hänga upp

  tar en del plats å ta med sig men de glömmer man när man ligger där

 58. Jenny (verifierad ägare)

  Fantastisk bra produkt, ångrar inte köpet !???

 59. Daniel (verifierad ägare)

  Det blev stor skillnad med min Snugpak underquilt, hade dock velat ha den lite längre till min Hennessy Hammock Explorer Deluxe.

 60. Urban Edlund (verifierad ägare)

  När den väl är ett inställd värmer den bra, även i låga temperaturer. Ombonat och trevligt.

 61. Matthias

  En produkt som tar upplevelsen i det fria från kyligt till njutbarhet. Rekommenderas varmt:-)

 62. Job

  Jag har testat den här bara en gång – samtidigt som jag testade min hammock för första gången. Det var alltså mitt i natten och det regnade. Det gick inte superbra men nästa gång går det säkert bättre.

 63. Robin

  Varm och skön, slipper liggunderlag och trassel i hammocken. Har DD hammock quilt till och det funkar jätte bra.

 64. Linus Nestor

  Testade den i helgen och som kallats var det +3 grader. Hade inga cold spots alls. Den var lätt att hänga på och lätt att göra efter justeringar. Mycket nöjd med denna!

 65. Peo

  Varm och skön med en helt klart bättre frihetskänsla än liggunderlaget erbjuder. Dock skulle det vara bra med bättre möjlighter till fixering mot hammocken. Rekomenderas starkt!

 66. Gunnar

  Varmt och gott om ryggen med fungerande passform rätt ur paketet (om man följer Momos instruktionsvideo) men kan säkert bli lite bättre om man syr i flera hällor runt hängmattan och fäster i dem. Har bara använts under sommarnätter men ner mot 5-6 grader har det nog varit utan problem.

 67. Hans

  Inga mer extra liggunderlag eller filtar i hängmattan

 68. Johan

  Bra kvalité, som alltid från Snugpak. Har sovit med den en gång ännu bara, ca 0 grader på natten och frös lite om ryggen ändå, kan ev fått den aningen för spänd under hammocken.

 69. Patrik Johansson

  Passar mycket bra till min HH Safari Classic, trots att den har botteningång.

 70. Sito

  Mycket nöjd och det som fattades mot att balansera” på ett liggunderlag. Nu blir sömnen mer avslappnad och känslan av “hem” infinner sig än mer när markkylan effektivt stoppas. Bra med många snoddar och lätt att sätta upp. A must have om du ska hänga.”

 71. momo

  Den bästa underquilten jag hittat till Hennessy Hammock. Den är såpass bred att den passar till alla hängmattor, men jag saknar ett snitt som gör den 100% anpassad till Hennessy Hammock. Syntetfyllning gör den inte helt platsoptimal, men den värmer bra, även på vintern.

 72. Lasse

  Jag har testat många underquiltar och den här är en av de bästa. Den tål väta, är slittålig och dessutom mångsidig. Något den har som stor fördel är att det går att dra åt den längst långsidorna vilket skapar ett undertäcke som sitter perfekt. Sen är den skön på sommaren och väldigt varm på vintern. Jag har testat från +15 till -16 och har aldrig upplevt något annat än en riktigt skön natt. Med den här behöver du aldrig ett liggunderlag i hammocken, och kan därför uppleva exakt det som är tanken i en hammock.

 73. Mattias

  Skillnaden med snugpak underquilt och liggunderlag är som natt å dag! Känslan av att riktigt kunna sträcka ut sig och använda hela bredden av hängmattan utan att behöva frysa är fantastisk! Det är så här det ska vara. Inget mer balanserande för mig. Det blir en fyra istället för en femma bara för att den tar lite mer plats i packningen än jag hade önskat! Men det är bara en liten grej, för känslan av att sova med den under mattan är magisk. Köp bara, man ångrar sig inte ??

Skriv en recension

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Få ett mail när lagret fylls på