Vi bygger om lite. Ursäkta eventuell röra; Nylansering sker snart.

SnugPak Underblanket / Underquilt

Betygsatt 4.50 av 5 baserat på 14 kundrecensioner
(14 kundrecensioner)

690 kr

Bästa sättet att hängmatta. Isolerar undertill och skyddar mot kalla vindar. Passar bra till Hennessy Hammock.

I lager – skickas inom 1-2 vardagar

Artikelnr: SNUG-UQ Kategori:

Beskrivning

Du behöver isolering undertill för att sova i våra svenska, kalla skogar. Sovsäcksmaterialet trycks ihop emot tyget och ger inget skydd mot den omgivande kalla luften. De vanligaste sätten att isolera är liggunderlag eller undertäcke.

Undertäcke (underquilt, underblanket) är där det skönaste sättet att sova i din hängmatta (tycker jag..). Du fäster den på hängmattans rep och låter den ligga undertill. På så sätt trycks ingen isolering ihop och din kroppsvärme lagras. Och du slipper krångla med sovsäck och liggunderlag – ju färre saker i hängmattan, desto lättare att få ordning i den, har jag lärt mig under några års intensivt hängmattande.

SnugPaks Undertäcke är bredare än de flesta andra, och passar därför bra till Hennessy Hammock, som är en ganska bred hängmatta. Passar t o m bra på den bredaste, Hennessy Hammock Safari. Denna underblanket är alltså den jag rekommenderar till Hennessy Hammock.

Undertäcket med Softie Premier-fyllning ger god komfort och bevarar värmen bra. Riktigt kalla vargavinternätter kan du behöva komplettera med ett liggunderlag eller ännu ett undertäcke, annars räcker den gott för året-runt-bruk. Den sägs ha en komforttemperatur ner till -5°, men åsikterna går isär. De flesta tycker dock att den håller dig varm ner till någonstans -5°/+5°; det beror mycket på hur frusen du är, hur bra klädd du är osv.

Fråga: Hur sjuttinsingen sätter jag upp min Snugpak Underblanket?

Just Underblanketen är lite klurig. Har länge lovat att göra en liten film om det, men annat tycks komma före hela tiden. (EDIT: Nu har jag äntligen lyckats! Se här: )

Det jag gör (som är allra enklast!) är att jag tar alla fyra snören i kortändan och sonika knyter dem (som en stor knut) runt hammocklinan (som går till trädet). Sedan trär jag hammockens stabiliseringslina (den elastiska som går ner till marken) genom en av öglorna på kortsidan. Slutligen justerar jag spänningen genom dragskon om det behövs.

Underquilten ska inte sitta spänd, utan det ordnar sig naturligt när du lägger dig i hammocken.

Den kan vara lite klurig att sätta upp första gången, det är därför jag brukar rekommendera en kompressionssäck XL att packa ner allting i, så när den väl sitter på plats får den sitta kvar där :)

Snugpak Underblanket – Specifikationer

 • Vikt: 1320g
 • Färg: Olivgrön
 • Längd/bredd: 210cm x 148cm
 • Material: Paratex Light
 • Fyllning: Softie Premier Insulation
 • Passar de flesta hängmattor, inte bara Hennessy Hammock
 • Tillverkad i Storbritannien

 

 

14 recensioner av SnugPak Underblanket / Underquilt

 1. Betygsatt 4 av 5

  momo

  Den bästa underquilten jag hittat till Hennessy Hammock. Den är såpass bred att den passar till alla hängmattor, men jag saknar ett snitt som gör den 100% anpassad till Hennessy Hammock. Syntetfyllning gör den inte helt platsoptimal, men den värmer bra, även på vintern.

 2. Betygsatt 5 av 5

  Lasse

  Jag har testat många underquiltar och den här är en av de bästa. Den tål väta, är slittålig och dessutom mångsidig. Något den har som stor fördel är att det går att dra åt den längst långsidorna vilket skapar ett undertäcke som sitter perfekt. Sen är den skön på sommaren och väldigt varm på vintern. Jag har testat från +15 till -16 och har aldrig upplevt något annat än en riktigt skön natt. Med den här behöver du aldrig ett liggunderlag i hammocken, och kan därför uppleva exakt det som är tanken i en hammock.

 3. Betygsatt 5 av 5

  RTapper

  Denna underquilt bidrar till att upplevelsen i min Hennessy Hammock blir varm, skön och behaglig. Inget kalldrag längs ryggen och ingen liggunderlag att ”balansera” på i hammocken, utan du kan röra dig fritt utan att vakna upp mitt i natten utanför liggunderlaget med kall rygg. Passar perfekt runt hammocken och smiter åt som den ska. Förhindrar att kalluft kyler ner dig.

  Enkelt! Helnöjd!

 4. Betygsatt 4 av 5

  Robin

  Varm och skön, slipper liggunderlag och trassel i hammocken. Har DD hammock quilt till och det funkar jätte bra.

 5. Betygsatt 4 av 5

  Matthias

  En produkt som tar upplevelsen i det fria från kyligt till njutbarhet. Rekommenderas varmt:-)

 6. Betygsatt 5 av 5

  Sito

  Mycket nöjd och det som fattades mot att ”balansera” på ett liggunderlag. Nu blir sömnen mer avslappnad och känslan av ”hem” infinner sig än mer när markkylan effektivt stoppas. Bra med många snoddar och lätt att sätta upp. A must have om du ska hänga.

 7. Betygsatt 4 av 5

  Mattias

  Skillnaden med snugpak underquilt och liggunderlag är som natt å dag! Känslan av att riktigt kunna sträcka ut sig och använda hela bredden av hängmattan utan att behöva frysa är fantastisk! Det är så här det ska vara. Inget mer balanserande för mig. Det blir en fyra istället för en femma bara för att den tar lite mer plats i packningen än jag hade önskat! Men det är bara en liten grej, för känslan av att sova med den under mattan är magisk. Köp bara, man ångrar sig inte ??

 8. Betygsatt 4 av 5

  Peo

  Varm och skön med en helt klart bättre frihetskänsla än liggunderlaget erbjuder. Dock skulle det vara bra med bättre möjlighter till fixering mot hammocken. Rekomenderas starkt!

 9. Betygsatt 5 av 5

  Linus Nestor

  Testade den i helgen och som kallats var det +3 grader. Hade inga cold spots alls. Den var lätt att hänga på och lätt att göra efter justeringar. Mycket nöjd med denna!

 10. Betygsatt 4 av 5

  Gunnar

  Varmt och gott om ryggen med fungerande passform rätt ur paketet (om man följer Momos instruktionsvideo) men kan säkert bli lite bättre om man syr i flera hällor runt hängmattan och fäster i dem. Har bara använts under sommarnätter men ner mot 5-6 grader har det nog varit utan problem.

 11. Betygsatt 5 av 5

  Hans

  Inga mer extra liggunderlag eller filtar i hängmattan

 12. Betygsatt 5 av 5

  Patrik Johansson

  Passar mycket bra till min HH Safari Classic, trots att den har botteningång.

 13. Betygsatt 4 av 5

  Job

  Jag har testat den här bara en gång – samtidigt som jag testade min hammock för första gången. Det var alltså mitt i natten och det regnade. Det gick inte superbra men nästa gång går det säkert bättre.

 14. Betygsatt 5 av 5

  Johan

  Bra kvalité, som alltid från Snugpak. Har sovit med den en gång ännu bara, ca 0 grader på natten och frös lite om ryggen ändå, kan ev fått den aningen för spänd under hammocken.

Skriv en recension

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Du gillar kanske också…

Vill du ha ett fint mail ibland?

Vi vill dela fint med dig. Och kanske en och annan rabattkod.

Vi skickar högst något mail om året och delar givetvis aldrig din epost. Lovar ♥

Tack! Nu har du gått med.