Video: Så här sätter du upp din Momo Jord Underblanket

Att sätta upp en underblanket är inte alltid det lättaste. Egentligen är det ofta enkelt, men när man står där för första gången med undertäcket och några knippen resårlinor utan att ens veta vad som är upp eller ner så är det inte alltid lätt.

Så jag gjorde tillslut videon jag lovat hela sommaren. I artikeln använder jag underblanket, underquilt, och undertäcke vilt blandat – de syftar alltså till samma sak – Momo Jord underblanket.

 

Video: Så här sätter du upp din Momo Jord underblanket på en Hennessy Hammock

Tråkigt nog är videon utan ljud, men bild och text räcker nog bra.

 

Momo Jord underblanket uppsättning, steg för steg:

  1.  Samla ihop de fyra resårlinorna i en kortända. Se till att de är ungefär lika spända och knyt upp alla fyra linor i en knut (eller flera om du vill) på snöret vid hammockens huvud- eller fotända.  Se till att underquilten är på rätt håll, så att flärparna på undertäckets långsidor överensstämmer med Hennessy Hammocks stabiliseringslinor.
  2. Knyt upp andra sida. Se till att underquilten är i mitten, dvs att resårlinorna är lika långa på båda sidorna. (De yttre linorna kan justeras i efterhand.) För att se om underquilten sitter bra, jämför underquiltens “flärpar” (på långsidorna) med hammockens stabiliseringslinor. Sitter de på ungefär samma plats är det bra. Du kan finjustera i efterhand.
  3. Haka fast krokarna i öglan till stabiliseringslinan (eller trä stabiliseringslinan genom öglan i framtida versioner.), på båda sidor.
  4. Justera underquiltens position och spänning med dragskorna som sitter i höjd med stabiliseringslinorna. Dra åt lina om quilten hänger lös på ett håll, släpp efter lite om den är för spänd.

Underquilten ska sitta tätt men inte spänt. Naturligt kommer den hänga litegrann, som kommer lösa sig när du lägger dig i hammocken. Undertäcket ska inte sitta så löst att det blir kallras. Se framför allt till att partiet runt huvudet/ryggen sitter bra.

Har du spänt linorna rätt och justerat positionen så hamnar underquilten automatiskt bra – den är trots allt sydd efter Hennessy Hammock. Upplever du kallras, testa spänna lite till, eller luska ut var det inte är tätt.

Lycka till! (Och hör av dig om du inte får till det så hjälper jag dig.)

Passar Momo Jord Underblanket bara till Hennessy Hammock?

Jag har bara provat undertäcket med olika modeller av Hennessy Hammock, och den är designad efter Hennessy Hammock Explorer Zip.

Det är dock mycket möjligt att underquilten passar till andra a-sym hammockmodeller. Om du testar – berätta gärna hur det gick!

 

Var köper jag Momo Jord Underblanket?

Kul att du frågade 😉 Här köper du Momo Jord Underblanket.

 

Delning = 💚

Leave a Reply

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *