Hej!

Som ni kanske listat ut är jag i Indien för en stund. Inte helt planerat, men nödvändigt på många sätt. Och – har jag en stark känsla av – sista resan i den här formen för mig. Saker förändras. Gammalt faller bort. Nytt ges plats. Och jag är inte den människa jag var när jag drog planlöst runt i världen längre…

Trots att jag nästan hellre skulle vara hemma (ny vändning!) har jag det himla fint här. Hänger uppe i en dalgång, en timmes uppförsbacke från kaoset därnere. Äter frukt, kontemplerar och landar efter några veckors ofrivilligt tempelliv. Har som vanligt en helt galet och så mycket har hänt att jag inte ens vet var jag ska börja om jag skulle berätta. Kort sagt gör jag upp med all spiritualitet, och finner ett nytt sätt att navigera helt utan några idéer om någonting. Ur det perspektivet är jag mest här för att avsluta, knyta samman och kanske döda en eller annan buddha.

Intressantare är dock det här: Går det att leva i en Hennessy Hammock i Himalaya? Vi får se! Alla Indier tycker jag är helt tokig när jag berättar min idé (Det finns björn! säger dom) och här är inte rätt ställe att börja (för slyig skog, för befolkat), så den delen av resan börjar om någon vecka eller så, när jag ger mig ut i vildmarkerna(?) längre norrut.

Hittills har jag för övrigt haft galen nytta av allt jag snodde med mig från lagret innan jag åkte — liggunderlag och sovsäcksliner har räddat mig från smutsigt tempelrumsgolv, vattenfilter ska vi inte tala om hur glad jag är att jag har med och ögonmasken har jag lärt mig älska.. Hammocken ser jag sjukt mycket fram emot att använda mer än sporadiskt, men den blir ett kapitel för sig!

Snart väntar bergen. Men först ska jag ta farväl av Mooji i några dagar till. (Farväl? Jag berättar mer sen vad jag menar – om jag lyckas få ner det i ord.) Och sitta här vid min fors och fortsätta min fruktfasta och känna mig lätt, lätt, lätt. Vi ses!

image

image

image

Ps. Jag bröt fruktfastan (efter en vecka) innan jag hann posta det här. En måltid lagad mat, och kroppen plötsligt så tung, så tung. Snabbt det kan vända va? Tror jag går tillbaka till frukt en stund till…