Just nu
(2 kundrecensioner)

Underblanket till Hennessy Hammock, 500g dun – Momo Jord (egen design)

2390kr 1890kr

 • Vår egen underblanket för Hennessy Hammock.
 • Väger ca 820g, varav 500g är dun (900 cu).
 • Bra passform till alla Hennessy Hammocks hammockar.
 • Liten packstorlek pga dun. Vattenavvisande material.

I lager

✓ Fri frakt från 1000kr (annars 50kr)
✓ Snabb leverans med DHL
✓ Fria returer
✓ Fantastisk service (snällhetslöfte ♡)

Beskrivning

Underblanket till Hennessy Hammock – egen design

 • Perfekt passform – designad efter Hennessy hammock – sitter bra och isolerar där den ska.
 • Vädertåligt material – vattenavvisande för att skydda dunet.
 • Underblanketen väger ca 820 gram, varav 500 gram är dun.
 • Dunet är 100/0 (100% dun, 0% fjädrar), 900 cuin fill power (= jättefluffigt) dun.
 • Liten packstorlek, designad för att aldrig behöva monteras loss (går lätt om du vill såklart).
 • Material är Gore Dry Loft och Taffeta
 • Främst en underblanket för sommarhalvåret –  ca 1-2 cm tjock.
 • Mått: Längd: 2 meter. Bredd; 95-105cm (rakt över), 140cm (diagonalt över)

Underblanket för alla Hennessy Hammock

Momo Jord Underblanket A-sym 500 är designad efter Hennessy Hammock Explorer, men den passar lika bra på Safari och Expedition, och sannolikt de flesta andra av Hennessys hammockar också. Formen är assymetrisk (a-sym), så att den matchar Hennessy Hammocks diagonala liggyta. Det gör att du håller hela kroppen varm, och du kan sträcka ut ben och armar som du vill. En underblanket med perfekt passform gör hammockandet enklare och bekvämare.

 

Så här sätter du upp din Momo Jord underblanket

Att sätta upp underquilten ( / underblanket / undertäcket ) är rätt enkelt och tar inte mer än några minuter. Jag gjorde en video som förklarar hur du sätter upp din underblanket på en Hennessy Hammock. (Tyvärr kom inget ljud med, men förklarar i text i videon – och här nedan.)

 

 • Ta de fyra resårbanden på varje kortsida och knyt dem runt hammocksnöret som går mot trädet. Alternativt använd triangle thingies för en lite snyggare (men liknande) upphängningslösning. Du kan också knyta alla fyra snören runt en krok eller karbinhake och hänga den på linan. Det gör att det blir lättare att montera loss underquilten, men helst ska du aldrig behöva montera loss den när du väl fått den att sitta bra.
 • Trä sidoöglorna på hammockens stabiliseringslinor (de som sticker ut åt sidorna) – i denna omgången är öglorna lite för tighta, så använd krokar som vi skickar med – fäst dom i stabiliseringslinan och haka fast dem i underquilten.
 • Gör samma sak på andra sidan (så hela underquilten hänger bra.). Justera så att resårlinorna från underquilten är lagom spända – underquilten ska hänga stadigt, men inte allt för tight.
 • Justera med dragskorna på långsidorna (vid stabiliseringslinorna) tills passformen är perfekt.
 • Packa ner hammocken i en kompressionssäck eller bishop bag, så slipper du montera loss den.

 

Underblanket till Hennessy Hammock, 500g dun – Momo Jord (egen design) 5

 

INTRODUKTIONSPRIS

– och en inblick i process och resultat

 

Jag jobbar med en liten fabrik utanför Kathmandu. Produkterna är framtagna under några månader under våren, prototyper har gjorts och förbättrats och mynnat ut i ett antal produkter – än så länge en underblanket, en topquilt, en bishop bag och upphängningstrianglar (triangle thingies).

 

Och jag ska vara ärlig: Jag ser redan saker som behöver förbättras till nästa upplaga:

 • Öglorna måste vara större (jag löser det med krokar, som egentligen är en ännu bättre lösning).
 • Resårbanden har plastpluppar i ändarna som inte behövs och dragskor som inte används (men som du kan använda om du vill).
 • Förvaringspåsarna är slarvigt sydda, inga zick-zackade kanter på insidan och billiga/omysiga beslag (men underquilten håller bra kvalitet!).
 • De är något tunnare än jag väntade mig – men den håller värmen bra, åtminstone för sommarhalvåret! (Det kommer sannolikt en vinterunderquilt med 8-900g dun lagom till vintern.)
 • Passformen kan antagligen bli ännu bättre (delvis pga de för små öglorna).

Underblanket till Hennessy Hammock, 500g dun – Momo Jord (egen design) 6

 

Framtida upplagor av underquilten kommer sannolikt bli lite bättre än den som är nu. Men det kommer ta ett år eller två dit. Tanken med den här omgången är att vi testar den tillsammans. Ser vad den går för och hur den kan utvecklas till den bästa underquilten någonsin för Hennessy Hammock. Och för att ge er incitament till det så tänkte jag att vi säljer den här omgången underblankets (50 st) till ett fint introduktionspris. Men den säljs alltså med disclaimern att den (än så länge) är otestad i fält och är ett första steg i att börja producera hammockprylar. (Uppdatering: Den är testad av många och verkar gott och väl leva upp till förväntningarna! – i allt utom förpackningen. Så strunta i packpåsen och låt underquilten hänga uppe, som det är ändå är tänkt.)

Och är det så att du varit med och testat denna underquilten och vill uppgradera i framtiden, så ser vi till att du får ett fint pris på uppgraderingen också.

Som tack.

Och för att man aldrig kan ha för många undertäcken.

Så, här är underquilt som är 95% bra, och som minskar din packstorlek rejält (jämfört med en Snugpak uq). Den kan tveklöst bli bättre och jag är lyhörd och försöker implementera önskemål och smarta idéer.  Jag gillar iallafall den här underquilten skarpt, och är glad att ha fått ner vikten på mitt kit med nästan ett kilo. Hoppas du kommer gilla den också, och att du får många sköna hammocknätter i sommar.

Pris för undertäcket kommer vara 2390 kr

– den här omgången säljer vi för 1890 kr.

 

Underblanket till Hennessy Hammock, 500g dun – Momo Jord (egen design) 7

Momo Jord Underblanket – FAQ

Hur varmt är undertäcket?

Ärligt: Jag vet faktiskt inte. Underquilten är framtagen i ett varmt klimat och är hittills inte testad i kallare än en svensk sommarnatt – vilket gick utmärkt.

Andra tillverkare klassar underblankets med 450g dun till en komforttemperatur på -6°, och 250g dun till -2°. (Jag tycker siffrorna verkar ganska överdrivna och undrar vilken magi de använder?)

Jag gissar på att min underblanket är varm och skön ner till några plusgrader, men vi får se först i höst och vinter vad ni alla säger.

Sitter underquilten bra? Passar den bara till Hennessy Hammock?

Ja : ) . Den är gjord för att sitta bra på just Hennessy Hammocks hammockar. Det är ännu inte testat hur bra den passar med andra assymetriska hammockar.

För symmetriska hammockar (t ex från DD hammocks eller Snugpak) rekommenderar jag inte denna underblanket. (Det är möjligt att en symmetrisk dununderquilt kommer, om efterfrågan finns.)

Underblanket till Hennessy Hammock, 500g dun – Momo Jord (egen design) 8

Är underquilt och underblanket och undertäcke samma sak?

Ja. Undertäcke är väl egentligen är det korrekta svenska uttrycket (och har en fin klang).

Behöver man verkligen ett undertäcke till hammocken?

Du måste inte, men du vill troligtvis. Är det kallare än 25 grader kommer du vilja ha någon slags bottenisolering i hammocken. Det kan vara ett liggunderlag, en luftmadrass eller ett undertäcke (underblanket).

Nackdelen med liggunderlag är att det ofta är smalt, och det är lätt att ett knä eller en arm hamnar utanför och blir kall. Liggunderlag har dessutom en tendens att glida runt i hammocken, vilket du helt slipper med ett undertäcke (som ju hänger på utsidan.)

Fördelen med undertäcke är att en större yta isoleras, så du kan ligga friare som du vill. Det blir helt enkelt mycket bekvämare att hammocka med en bra underquilt.

Hur är den jämfört med Snugpaks underblanket? Packstorlek?

Packstorleken är ungefär hälften mot Snugpaks underblanket (som hittills har varit huvudvalet till Hennessys Hammockar).

Ytan som täcks är större, den sitter bättre. Vikten är närmare hälften (820g mot 1450g) och vårt undertäcke är något tunnare.

 

Underblanket till Hennessy Hammock, 500g dun – Momo Jord (egen design) 9

Fungerar undertäcket med Classic-modellen med botteningång?

Det fungerar! Du får bara knuffa undertäcket lite åt sidan när du går in och ut. Inte helt optimalt, men inget du störs av när du gjort det några gånger.

Passar undertäcket till Safari?

Jadå!

Underblanket till Hennessy Hammock, 500g dun – Momo Jord (egen design) 10

Underblanket till Hennessy Hammock, 500g dun – Momo Jord (egen design) 11

En prototyp av undertäcket.

Underblanket till Hennessy Hammock, 500g dun – Momo Jord (egen design) 12

Provning topquilt och underquilt. Ok utsikt.

 

Underblanket till Hennessy Hammock, 500g dun – Momo Jord (egen design) 13

Formen. A-sym-formen gör att underquilten inte passar bra till symmetriska hammockar (även om det säkert går att få den att sitta bra även på dem). Till Hennessy hammock passar den perfekt, men även liknande a-sym-hammockar borde fungera bra.

Delning = 💚

Mer information

Vikt0.75 kg
Tillverkare

,

2 recensioner av Underblanket till Hennessy Hammock, 500g dun – Momo Jord (egen design)

 1. Anna-Karin Asp (verifierad ägare)

  Är väldigt nöjd med underquilten. Den värmde skönt. Hade gärna velat ha den något längre.

 2. Susanne (verifierad ägare)

  Min första underquilt. Ville gärna ha en i dun för att minska vikten. Glad att hitta en här på Momojord. Har använt underquilten, ett par nätter i sommar, till min HH Safari. Känns skönt och varmt bakom ryggen. Märks direkt om underquilten hamnar lite snett.
  Jag har XXL snakeskin och hammocken + underquilten får plats, utan att behöva ta loss. Bara att hänga upp, perfekt!

  Som beskrivet är öglorna för små för att dra igenom gummibandet från hammocken. Tagit bort alla extra lås som inte behövs. Hade gärna sett att underquilten var aningen bredare och aningen längre. Jag drar 3XL i kläder och det blir lite tight vid axlarna. Fötterna hamnar gärna utanför, också.

  Ändå väldigt nöjd! Tack!

Skriv en recension

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *