(2 kundrecensioner)

Momo Jord Topquilt / Hammocktäcke (Täcke med 500g dun) – OBS HELT SLUTSÅLD (Kanske 2022 igen? vi får se..)

2190kr

 • Topquilt / Hammocktäcke som går att fälla ut till dubbeltäcke.
 • Väger ca 820, varav 500g är dun (100% super down 900 cuin).
 • Liten packstorlek pga dun. Vattenavvisande material.

Slutsåld. Vi försöker få fram nya, men på grund av lockdown i Nepal och läget i världen kommer det ta tid. Jag hoppas vi kan ha nya någon gång i sommar (2020), men kan inte lova något. Så snart vi är igång med produktionen igen lovar jag att berätta det i vårt nyhetsbrev.

 • Vår egen underblanket för Hennessy Hammock.
 • Väger ca 820g, varav 500g är dun (900 cu).
 • Bra passform till alla Hennessy Hammocks hammockar.
 • Liten packstorlek pga dun. Vattenavvisande material.

OBS! SLUTSÅLD, och vi får inte in nya. Vi tar fram en ny modell så snart corona blåst över, men det blir tyvärr tidigast någon gång 2021. Önskar det vore annorlunda, men världen är som den är just nu. En lite längre förklaring finns i sommarens nyhetsbrev. Vi håller dig uppdaterad när något händer! -Momo

Update maj 2021: Corona hände. Har lite idéer men det tar väl något/några år innan jag får ordning på det. Eller snabbare. Tack för det stora intresset!

Slut / Nya på väg

Nya på väg

Vill du få ett mail när produkten är i lager igen? Skriv in din epost nedan så löser vi det! (Ett konto i butiken kommer skapas för att väntlistan ska fungera.)

Artikelnr: mj-topquilt-500 Kategorier: , Taggar: , , , , ,

Beskrivning

Topquilt/hammocktäcke för sommarbruk.

Hammocktäcke för sommarbruk. (Kallas också top quilt, hammock quilt eller topptäcke.)
Lättvikt och tar liten plats, pga dunet och dess otroliga isolerande förmåga.

Hammocktäcket går att använda uppknäppt som filt (om du sitter i naturen och fryser) eller som dubbeltäcke (om ni delar hammock) – knäpp ihop täcket och du har en sovsäck som håller värmen bra.

Fyllningen är 500 gram dun av bästa kvalitet (900 cuin fill power, 100% super down).
Temperatur vet jag dock inte ännu – vi tog fram de här produkterna när det var varmt och skönt, så har inte testat varken undertäcket eller hammocktäcket i kallare än 10 grader.

En annan populär tillverkare av underblankets och topquilts graderar sin topquilt med 500 gram fyllning till -14° – och då med dun av (snäppet) lägre kvalitet!

Själv tror jag dock sällan på dessa temperaturgraderingar och tycker att verkligheten aldrig lever upp till siffrorna. Så jag skulle gissa på att det här hammocktäcket klarar temperaturer ner till några plusgrader, men vi får se i höst och vinter vad ni alla säger!

Momo Jord Top quilt / hammocktäcke, allt du behöver veta:

 • 500 g dun (900 cuin, 100/0 super down)
 • Täcket väger 820g (880 med kompressionssäck)
 • Vattenavvisande men ändå mysigt material (Taffeta/Nylon)
 • Kan knäppas ihop till footbox eller sovsäck, eller användas uppknäppt som täcke eller filt.
 • Dragsko i botten för att kunna behålla värmen (och för att göra en sovsäck/footbox)
 • Bilderna är från prototypen – den färdiga produkten är samma tyg som underquilten, dvs mer grågrönbrunt än den gröna på fotona
 • Måtten är ca 2 meter lång. Fungerar utfälld som dubbeltäcke (1.5 meter bred högst upp, ca 1 meter vid fotändan), eller ihopknäppt som topquilt/sovsäck.

Momo Jord Topquilt / Hammocktäcke (Täcke med 500g dun) – OBS HELT SLUTSÅLD (Kanske 2022 igen? vi får se..) 4

Topquilten är inte alls grön som prototypen, utan har samma grön-bruna färg (samma material) som underquilten!

 

Momo Jord Topquilt / Hammocktäcke (Täcke med 500g dun) – OBS HELT SLUTSÅLD (Kanske 2022 igen? vi får se..) 5

Mer information

Vikt 0.75 kg
Tillverkare

2 recensioner av Momo Jord Topquilt / Hammocktäcke (Täcke med 500g dun) – OBS HELT SLUTSÅLD (Kanske 2022 igen? vi får se..)

 1. Anna-Karin Asp (verifierad ägare)

  Sover i Hennesey Hammock och gillar inte att snurra in mig i en sovsäck. Quilten är supermysig och värmer gott. Jag knäpper ihop den vid fötterna så det blir en gosig fotbox, sen har jag den som ett täcke. Bra att den är så lång att det går att dra upp den över huvudet om det blir kallt. De långa snörena är dock lite störande. Där får jag nog hitta en annan lösning. Sen hade det varit bra om det fanns band som passar till tryckknapparna som man kunde spänna runt ett liggunderlag om man sover i tält.

 2. Knut Funkel (verifierad ägare)

  Har använt denna hela sommaren. Nu i september sov jag i den med en lite tjockare liggunderlag och lite extra kläder. Jag sover kallt. Den har varit superskön att sova i. Har långa gummiband som jag funderar på att ta bort eftersom jag inte sover i hammock. Supersmidigt att man kan knäppa upp den helt och ha den som täcke. På kvällen och morgonen när jag är varmare drar jag upp quilten till knäna och på natten när det är kallare kan jag spänna åt den nere vid fötterna så den blir helt tät.

  Supermysig och anpassningsbar. Toppen!

Skriv en recension

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *