Sleep tape – Sov bättre med tejpad mun – 5 månaders förbrukning

289kr

Sleep tape 5m – fem månaders förbrukning

I lager

✓ Fri frakt från 1000kr (annars 50kr)
✓ Snabb leverans med DHL
✓ Fria returer
✓ Fantastisk service (snällhetslöfte ♡)

Artikelnr: mva-sleeptape-5m Kategori:

Beskrivning

Tejpa munnen när du sover? Är du galen? Varför då?

Så kan en första reaktion låta. Men det är faktiskt inte en helt dum idé. Din sömn kan bli bättre, du kan slippa muntorrhet och få ett gäng fördelar.

Grundidén är:

Att sova med öppen mun skapar en obalans mellan syre och koldioxid och orsakar hyperventilering, vilket leder till syrebrist och orolig sömn.

Lösningen:

Tejpa igen munnen när du sover, så att den hålls stängd och andningen går naturligt genom näsan.

Det kan ge dessa fördelar:

  • Undvik hyperventilering – Om du sover med öppen mun innebär det per automatik att andningen överstiger kroppens behov. Denna hyperventilering skapar en obalans mellan syre och koldioxid och ger upphov till syrebrist.
  • Håller din mun stängd – Att tejpa munnen på natten är ett enkelt sätt att säkerställa att munnen är stängd och att andningen sker in och ut genom näsan. Utan någon större kostnad får du andningen att jobba för dig under sömnen, istället för emot dig.
  • Vakna upp utvilad – Näsandning är första steget till bra andningsvanor. Näsandning när du sover ökar chanserna att din kropp kan slappna av och få den vila och återhämtning den behöver.
  • Ger en djup sömn – Orolig sömn är vanligt bland de som andas genom munnen på natten. När vi uppfattar hot och faror öppnar vi automatiskt munnen. Det är en nedärvd reaktion sammankopplat med vårt kamp/flykt/frys-system. För att få en djup sömn behöver vårt kamp/flykt/frys-system gå ned på sparlåga, vilket vi uppnår mycket lättare när munnen är stängd.

Sleep tape, fakta

Sleep tape är tillverkat av Nonvowen Rayon (fri från latex), är allergivänligt och CE-märkt.

En remsa är 10 cm x 2.5 cm. Ett paket innehåller 35 remsor. Ska räcka till en månad, men använder du tejpen som jag, dvs ca en fjärdedels remsa, räcker det såklart mycket längre.

Är du nyfiken på att tejpa munnen men tycker det verkar läskigt? Läs mer på medvetenandning.se hur du gör och hur du bäst vänjer dig vid det.

Delning = 💚

Mer information

Vikt0.01 kg

Recensioner

Det finns inga produktrecensioner än.

Bli först med att recensera “Sleep tape – Sov bättre med tejpad mun – 5 månaders förbrukning”

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *