Sawyer MINI vattenfilter

449kr

Bästa och minsta vattenfiltret. Oumbärligt.

(35 recensioner)

Nya på väg

Få ett mail när lagret fylls på

✓ Fri frakt från 1000kr. Annars från 39kr.
✓ (Ganska) snabb leverans med Schenker eller Postnord
✓ Säker och smidig betalning med Klarna eller Swish
✓ Vi skickar måndag, onsdag & fredag
✓ Fantastisk service (snällhetslöfte ♡)

Jag har letat efter riktigt bra vattenfilter i några år; de flesta spår leder till Sawyers vattenfilter. Den allmänna uppfattningen verkar vara att Sawyer gör de bästa filterna: de är lätta, har en väldigt lång livstid och är dessutom relativt billiga.

Sawyer MINI väger bara 56 gram (2 oz), har ett filter som filtrerar ner till 0.1 micron (filtrerar bort 99.99999% av alla bakterier och amöbor) och som har en livslängd på hela 350000 liter (100000 gallons).

Sawyer MINI kan användas med en vanlig petflaska, den medföljande komprimerbara flaskan, eller till de flesta vattensystem. Eller så går det jättefint att använda som sugrör, även om det kanske är lite motstånd att dricka genom det på det viset.

Läs mer om produkten, gjorda tester och mer ingående FAQ på Sawyers websida

Observera att filtret, liksom de flesta vattenfilter, inte kan filtrera ut vattenlösliga kemikalier. Var därför vaksam på var du tar ditt vatten! (T ex inte nära fabriker eller åkrar.)

 

Om Sawyer

Sawyer grundades 1984 och har sedan dess tagit fram framförallt otroligt bra vattenfilter, men även skydd mot mygg, sol och annat som hör naturen till. Deras mål är att eliminera (eller åtminstone minska) sjukdomar från mygg och dåligt vatten. Deras vattenfilter är lätta, portabla, lättanvända och hållbara.

Mer information

Vikt 0.3 kg
Dimensioner 0.1 × 0.1 × 0.07 m
Tillverkare

35 recensioner av Sawyer MINI vattenfilter

 1. Hans W
  16 februari, 2022
  Jättenöjd med vatten filtret
  Anders A
  25 januari, 2022
  Lätt att använda, väger inte mycket och fungerar utmärkt. En trygg följeslagare på vandringsturerna.
  Mats S
  22 september, 2021
  Min erfarenhet av Sawyer-filtret är att det är lite besvärligt och tidsödande att klämma igenom vattnet om man nu ska dricka flera liter per dag. Man riskerar i längden att klämma sönder den medlevererade komprimerbara påsen. Jag har filtrerat flera liter om dagen i över ett år och inte behövt byta filter ännu.
  Jag har gjort det enkelt för mig genom att klippa bort botten på en stor petflaska och skruvar på filtret på den. Sedan hittade jag en kraftig kläm-krok för handdukar som jag klämt fast i kanten. Nu kan jag hänga upp flaskan över diskho’n och fylla den med vatten som sedan i lugn och ro får rinna ner i en kanna medan jag gör något annat. Det spelar nästan ingen roll hur lång tid det tar längre. En gång i månaden brukar jag backspola filtret så det rinner snabbare.
  Mattias H
  27 januari, 2020
  Enkel smidig och liten
  Bra att munstycket passar på vanliga pet flaskor
  Mattias N
  1 januari, 2020
  Smidigt vattenfilter för att ha med sig på resa utomlands (min sambo tog med sig det till Asien nyligen). Enkel och okomplicerad till skillnad från vissa andra vattenfilter.
  John
  9 november, 2019
  En väldigt smidig liten vattenrenare, har renat ca 50 liter vatten och det fungerar bra, även om det är lite långsamt.
  Peter L
  5 oktober, 2019
  Mycket bra och smidig vattenrenande att ha med sig på vandringen om det egna medhavda vattnet skulle ta slut.
  Madeleine
  19 september, 2019
  Litet och smidigt filter.. Lite trögt att klämma genom vatten från petflaska om man vill rena större mängd, upplever att det enklaste är att dricka genom filtret.
  Anders B
  4 september, 2019
  Litet, lätt och smidigt vattenfilter för säker vattenförsörjning på hajken. Medföljande vattenbehållare för orent vatten gick fort och lätt sönder vilket sänker betyget till 4 från annars säkra 5 stjärnor. Fungerar annars bra med en 1 liters PET-flaska. Smidigt köp och snabb leverans från Momo Jord. Helt klart nöjd.
  Trasketrollet
  1 september, 2019
  Supernöjd. Filtret är litet och smidigt, går lätt ner i fickan och jag har använt det massor nu i sommar. Bra pris och supersnabb leverans.
  Rekommenderas
  Jimmy. H
  3 augusti, 2019
  Litet och smidigt filter som gör jobbet. Har inte blivit sjuk av "förorenat" vatten hittills.
  Snabba leveranser från Momo Jord.
  Lina
  11 juli, 2019
  Mycket nöjd! Att slippa släpa runt på flera liter vatten hemifrån är verkligen guld värt på vandringen! Den medföljande vattenpåsen var inte mycket att ha dock, sprack efter bara ett par användningar, använder nu en tom sirapsflaska istället och det funkar super!
  Marianne B
  15 juni, 2019
  Bra att ha till hands i skarpt läge eller att med på utflykt. Rent vatten är livsnödvändigt. Mycket nöjd.
  Inge G
  4 juni, 2019
  Perfekt att ha med i packningen. Nöjd efter att testat i skarpt läge.
  Jonas
  11 april, 2019
  Perfekt att koppla mellan vattenblåsa och munstycke, eller att sätta direkt som munstycke!
  Cecilia
  19 mars, 2019
  Toppen! Smidigt och lätt att bära.
  Sofia
  24 november, 2018
  Toppenbra filter! Lätt, litet och smidigt. Vattnet blir glasklart och gott. Packningen blir flera kilo lättare av att slippa bära med sig vattenflaskor och dunkar, särskilt vid längre turer. Att rekommendera!
  Eva
  23 november, 2018
  Litet, lätt filter som är mycket enkelt att använda. Skönt att slippa bära med sig så mycket vatten! Den medföljande flaskan är dock liten och lite besvärlig att fylla, det går betydligt snabbare och enklare att använda en vattenblåsa på 2-3 liter för att trycka igenom vattnet.
  Tommy
  5 november, 2018
  Superbra, verkligen. Underlättar så mycket när man bara har något vattendrag i närheten av sig, men man inte är säker på om man kan dricka det. Underlättar också verkligen långtidsövernattningar i skogen något otroligt..
  Gustav E
  18 september, 2018
  Lättanvänt, smidigt, låg vikt och väldigt prisvärt. Har inte särskilt mycket erfarenhet av vattenfilter men det här hade precis vad jag behövde.
  Thomas E
  12 september, 2018
  Ett mycket prisvärt litet vattenfilter. Dethär är mitt andra, mitt första var med om en köldknäpp där jag inte skyddade det tillräckligt. Har byggt ett fallfilter av det och det fungerar fantastiskt bra.
  Mycket snabb och bra leverans som vanligt från Momo Jord, varje gång jag beställt därifrån så är grejorna hemma efter bara ett par dagar.
  Göran Ö
  31 augusti, 2018
  Har inte använt den men jag är glad att få lägga mina händer på en har sett så mycket reklam om den från USA ska bli intressant att använda den mycke gedigen jag tackar erfar snabb leverans Med vänlig hälsning,
  Göran
  Olle
  21 augusti, 2018
  Har bara använt det ett fåtal gånger, men det känns gediget. Litet och smidigt lätt att alltid bära med sig när man är ute på tur.
  Ari
  20 augusti, 2018
  Enkelt att använda, väldigt smidigt, lätt, passar bra i ryggsäcken. Troligen det bästa man kan ha med sig.
  Jag köpte extra Sawyer vattenpåsar i 1L storlek, det är också najs. En påse för vatten för att filtrera och kan filla en annan påse med rent vatten utöver vattenflaskan.
  Värt att ha i åtanke när vintern kommer är att filtern får inte frysa efter första bruk, det förstör den. Då får den vara i innerfickan, men det går bra!

  Momojord skickade snabbt, bra och enkel service (faktiskt varje gång jag har beställt från de)
  Margaretha H
  12 augusti, 2018
  Det här filtret tyckte jag verkligen om, lätt och enkelt.
  Marie Ö
  29 juli, 2018
  Smidigt o enkelt att använda o ta med. Nöjd!
  Hugo
  23 maj, 2018
  Filtret fungerar bra. Det tar ca 10-15 minuter att filtrera 1 liter vatten beroende på med hur mycket kraft man pressar på vattenflaskan. I förhållande till storlek och vikt på filtret är det nog väldigt bra.
  Jag skulle dock vilja gå upp till det större filtret Sawyer Squeeze, det är större och tyngre men filtrerar tydligen vattnet snabbare.
  Jimmy
  21 mars, 2018
  Snabb frakt, och filtret fungerar jättebra. Nu slipper man bära massa extra vattenvikt!
  Robin J
  12 februari, 2018
  Funkar väldigt bra, blir något sämre flöde om man kopplar den direkt till ett vätskesystem likt camelback.
  Robban
  12 februari, 2018
  Klart bästa filtret på matknaden. Tro mig jag dammsög nätet på info innan köp. Har ett i friluftskitet och ett i stridselen samt ett som finns hemma hos familjen. Litet, tåligt och levererar. Enda nackdelen e väl att man får suga sig blå när man monterar det på en camelback men det betyder väl att det filtrerar som det ska. Rekommenderas!
  momojord
  12 februari, 2018
  Tveklöst det bästa vattenfiltret, sett till kvalitet/säkerhet/pris/storlek!
  Jimmy
  12 februari, 2018
  Har inte testat filtret men order och leverans gick smidigt och snabbt! Inga problem.
  Oskar
  12 februari, 2018
  Bra pris på ett välfungerande filter. Smidigt att skruva fast på en större pet-flaska och på så vis filtrera mer åt gången, än med den medföljande flaskan. Perfekt att ha med på vandring.
  Mikael K
  12 februari, 2018
  Har använt mitt MINI filter hela sommaren och hösten, inte haft ett enda problem! Otroligt lätt att använda och är förvånansvärt effektivt. Var tvungen att använda ganska smutsigt vatten vid ett tillfälle, och blev positivt överraskad över hur effektivt det gick att rena vattnet med MINI. Skulle ge det 5 av 5 möjliga. Ska beställa ett par till att ha både i båten och i kajaken!
  Peter
  12 februari, 2018
  Har inte prövat vattenfiltret i ett skarpt läge än. Men köpet och frakt från momojord.se gick blixtsnabbt och utan problem. Rekommenderas ++++++++++
Skriv en recension
Vill du dela med dig av din upplevelse?

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Få ett mail när lagret fylls på