Betygsatt 4.82 av 5 baserat på 11 kundrecensioner
(11 kundrecensioner)

Sawyer MINI vattenfilter

300kr

Bästa och minsta vattenfiltret. Oumbärligt.

I lager

✓ Fri frakt från 1000kr (annars 50kr)
✓ Leveranstid 1-3 dagar med DHL
✓ Fria returer
✓ Fantastisk service (snällhetslöfte ♡)

Artikelnr: Saw-SP128 Kategori:

Beskrivning

Jag har letat efter riktigt bra vattenfilter i några år; de flesta spår leder till Sawyers vattenfilter. Den allmänna uppfattningen verkar vara att Sawyer gör de bästa filterna: de är lätta, har en väldigt lång livstid och är dessutom relativt billiga.

Sawyer MINI väger bara 56 gram (2 oz), har ett filter som filtrerar ner till 0.1 micron (filtrerar bort 99.99999% av alla bakterier och amöbor) och som har en livslängd på hela 350000 liter (100000 gallons).

Sawyer MINI kan användas med en vanlig petflaska, den medföljande komprimerbara flaskan, eller till de flesta vattensystem. Eller så går det jättefint att använda som sugrör, även om det kanske är lite motstånd att dricka genom det på det viset.

Läs mer om produkten, gjorda tester och mer ingående FAQ på Sawyers websida

Observera att filtret, liksom de flesta vattenfilter, inte kan filtrera ut vattenlösliga kemikalier. Var därför vaksam på var du tar ditt vatten! (T ex inte nära fabriker eller åkrar.)

 

Om Sawyer

Sawyer grundades 1984 och har sedan dess tagit fram framförallt otroligt bra vattenfilter, men även skydd mot mygg, sol och annat som hör naturen till. Deras mål är att eliminera (eller åtminstone minska) sjukdomar från mygg och dåligt vatten. Deras vattenfilter är lätta, portabla, lättanvända och hållbara.

Mer information

Tillverkare

11 recensioner av Sawyer MINI vattenfilter

 1. Betygsatt 5 av 5

  Margaretha Härnlund (verifierad ägare)

  Det här filtret tyckte jag verkligen om, lätt och enkelt.

 2. Betygsatt 4 av 5

  Marie Ö

  Smidigt o enkelt att använda o ta med. Nöjd!

 3. Betygsatt 4 av 5

  Hugo (verifierad ägare)

  Filtret fungerar bra. Det tar ca 10-15 minuter att filtrera 1 liter vatten beroende på med hur mycket kraft man pressar på vattenflaskan. I förhållande till storlek och vikt på filtret är det nog väldigt bra.
  Jag skulle dock vilja gå upp till det större filtret Sawyer Squeeze, det är större och tyngre men filtrerar tydligen vattnet snabbare.

 4. Betygsatt 5 av 5

  Jimmy

  Snabb frakt, och filtret fungerar jättebra. Nu slipper man bära massa extra vattenvikt!

 5. Betygsatt 5 av 5

  Robin Johansson

  Funkar väldigt bra, blir något sämre flöde om man kopplar den direkt till ett vätskesystem likt camelback.

 6. Betygsatt 5 av 5

  Robban

  Klart bästa filtret på matknaden. Tro mig jag dammsög nätet på info innan köp. Har ett i friluftskitet och ett i stridselen samt ett som finns hemma hos familjen. Litet, tåligt och levererar. Enda nackdelen e väl att man får suga sig blå när man monterar det på en camelback men det betyder väl att det filtrerar som det ska. Rekommenderas!

 7. Betygsatt 5 av 5

  momojord

  Tveklöst det bästa vattenfiltret, sett till kvalitet/säkerhet/pris/storlek!

 8. Betygsatt 5 av 5

  Jimmy

  Har inte testat filtret men order och leverans gick smidigt och snabbt! Inga problem.

 9. Betygsatt 5 av 5

  Oskar

  Bra pris på ett välfungerande filter. Smidigt att skruva fast på en större pet-flaska och på så vis filtrera mer åt gången, än med den medföljande flaskan. Perfekt att ha med på vandring.

 10. Betygsatt 5 av 5

  Mikael Kindblom

  Har använt mitt MINI filter hela sommaren och hösten, inte haft ett enda problem! Otroligt lätt att använda och är förvånansvärt effektivt. Var tvungen att använda ganska smutsigt vatten vid ett tillfälle, och blev positivt överraskad över hur effektivt det gick att rena vattnet med MINI. Skulle ge det 5 av 5 möjliga. Ska beställa ett par till att ha både i båten och i kajaken!

 11. Betygsatt 5 av 5

  Peter

  Har inte prövat vattenfiltret i ett skarpt läge än. Men köpet och frakt från momojord.se gick blixtsnabbt och utan problem. Rekommenderas ++++++++++

Skriv en recension

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *