Palo Santo 100g

239kr

Palo santo från självfallna grenar och träd.

Slut / Nya på väg

Nya på väg

Vill du få ett mail när produkten är i lager igen? Skriv in din epost nedan så löser vi det! (Ett konto i butiken kommer skapas för att väntlistan ska fungera.)

Artikelnr: palosanto100g Kategori:

Beskrivning

Palo Santo från självfallna grenar och träd, som samlas in av några fina människor tillsammans med urbefolkningen längs Amazonasfloden.

Den här Palo Santon är fantastisk – inte minst för att jag och en vän en kväll pratade om Palo Santo, hur absurt det är att så heligt träd (Palo Santo betyder för övrigt heligt trä) har blivit en industri och träd huggs ner så att folk över världen kan få känna sig “spirituella” – Palo Santo har helt enkelt blivit en big business. Så vi pratade om att det vore fint att hitta en hållbar och etisk källa till Palo Santo. Dagen efter får jag ett mail om precis det – så här finns det nu i butiken, etisk Palo Santo från självfallna grenar och träd.

Palo Santo är ett träslag som luktar gott, helt enkelt. Vanligtvis används det som rökelse – tänd eld på en ände, låt elden slockna till glöd och låt den fantastiska doften sprida sig i rummet. Doften är underbar, och inte lika invasiv som tung rökelse (t ex nag champa.) Trät i sig är rikt på väldoftande eteriska oljor som limonene och alfa-pinene.

Palo Santo har traditionellt använts i ritualer, rening och andra liknande sammanhang. Men lukta gott är en anledning bra nog för att älska Palo Santo.

100g är ca 10-14 pinnar eller så.

Andra namn för Palo Santo är bl a Palo de la vida o Santo, Sacred Wood, Holy wood, St. Anthony`s wood, Palosanto, Mallka Waki. Eller bra “den där pinnen som luktar så gott när man eldar på den”.

Mer information

Vikt 0.5 kg
Tillverkare

Recensioner

Det finns inga produktrecensioner än.

Bli först med att recensera “Palo Santo 100g”

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *