Kelly Kettle ‘Scout 800 Ultra Fast’ (Rostfritt stål) – Limited edition

Betygsatt 4.50 av 5 baserat på 2 kundrecensioner
(2 kundrecensioner)

650 kr

Koka vatten på tre minuter med naturligt bränsle. Ny ultrasnabb modell i begränsad upplaga.

Bara 3 i lager (så beställ innan den tar slut!) – Skickas inom 1-2 vardagar.

Beskrivning

Kelly Kettle tog sin populära Scout Kettle och gjorde en 800 ml ”Ultra fast”-variant i en begränsad upplaga. Efter lite tjat och övertygande gick de med på att sälja den via Momo Jord.

Kelly Kettle är ett vedeldat kök – eller i grunden och huvudsakligen en vattenkokare – som kokar upp vatten otroligt snabbt, oavsett väder. Med ett kompletterande kökskit blir Kelly Kettlen ett komplett kök.

Idealt för Bilcamping, scouter, picknikare, jägare, campare, survivalister eller vem som helst som vill kunna koka vatten enkelt utan att behöva köpa massa dyrt och onödigt bränsle.

Kelly Kettle fungerar även i storm. Det tar bara några minuter att koka upp vatten, med hjälp av pinnar, gräs, kottar, bark etc. Själv gillar jag idén att slippa vara beroende av fossilt bränsle för att elda. (Inte minst när zombieapokalypsen kommer?)

Kelly Kettle är för övrigt inte designad för att bära vatten på ett tätt och säkert sätt (bär den upprätt om du behöver). Den här nya modellen utan nitar är bättre, men ändå inte hundraprocentig i det avseendet.

Varför inte använda din Kelly Kettle för att koka upp lite grymt gott chai i skogen?

Diameter: 18.5cm
Vikt: 1kg
Kapacitet: 800 ml
Höjd: 27 cm (packad)


 

2 recensioner av Kelly Kettle ‘Scout 800 Ultra Fast’ (Rostfritt stål) – Limited edition

 1. Betygsatt 4 av 5

  momo

  Vad är den till för? Vem använder den? Frågade någon.

  Kort sagt: Den är helt grym på att koka vatten snabbt! Den är inte heller så tung, men å andra sidan stor. Den är nog inte riktigt för lättviktsvandrare, eller långa vandringar överhuvudtaget, utan mer för lite enklare äventyr in i skogen där det är ok att inte ha allt superjättebra packat. Föredrar att koka vatten på KK istället för över eldstad: går snabbare, smidigare, enklare. Går dessutom åt väldigt lite bränsle. 800ml-varianten vi säljer (den där limited edition) är lika stor till det yttre som 1.2-l-varianten, men kokar snabbare och det är mer utrymme för elden i ”skorstenen”. Laga mat-biten med kastrull ovantill tycker jag funkar sisådär, men har å andra sidan bara testat en gång. Grilla på efterglöden är dock himla mysigt.

  Jag tycker Kelly Kettle är en väldigt fin produkt. Lite för stor för att bära med sig överallt, men väger inte särskilt mycket och är väldigt bra på det den gör. Dessutom gedigen byggkvalitet och allmänt genomtänkt får mig att gilla den!

 2. Betygsatt 5 av 5

  Ken

  Jättebra produkt. Lite stor att bära med sig i packningen, men å andra sidan kan man stuffa in resten av tillbehören i ”skorstenen”. Det bästa är dock att man slipper bära med sig bränsle, utan använder kvistar, löv och kottar som ändå ligger och ”skräpar” i naturen.
  Fantastiskt bemötande. (svarar på mail mitt i natten)

Skriv en recension

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *