Katadyn BeFree – Vattenfilter – Bottle with filter 0,6 l

439kr

(1 recension)

Nya på väg

Få ett mail när lagret fylls på

✓ Fri frakt från 1000kr
✓ Snabb leverans med DHL eller Postnord
✓ Säker och smidig betalning med Klarna eller Swish
✓ Fria returer
✓ Fantastisk service (snällhetslöfte ♡)

Smidigt vattenfilter med stort flöde

Katadyn Befree är ett vattenfilter med tillhörande flaska – En smart och smidig lösning för filtrering med en Hydrapak softflask och ett Hollow Fiber filter. Denna teknologi, dvs små smala långa sugrör med små tunna hål i ger en hög flödeshastighet. Dessutom är påfyllnaden av vätska enkel genom den 43 mm stora öppningen.

Mer om Katadyn BeFree

Filtret med hela skruvkorken går att köpa separat som reservdel och går även att kombinera med andra Hydrapak produkter med samma dimension på korken.

Grundregeln vid all vattenrening är att ta vatten från så rinnande källa som möjligt, undvik i största utsträckning att ta vatten från stilla stående vattensamlingar med tydligt grumligt innehåll. Om möjligt välj gärna vatten en bit ut från strandkanten och helst inte ytvattnet.

Reningen sker med 0,1 microns precision vilket reducerar protozoer med 99,9% och bakterier med 99,9999%. Den genomskinliga flaskan gör det lätt att se hur mycket vatten som är i och även hålla koll på hur mycket vatten man dricker. Filtret klarar ca 1000 liters vattenrening (mer om man bara renar klart vatten och mindre om man renar grumligt vatten).

Om filtret sätts igen av för mycket grumligt vatten så rengör man det enkelt genom den s k ”EZ-Clean advantage” dvs att ha vatten i flaskan och skaka den kraftigt. Alternativt skruvar man loss filtret och doppar det i vatten och ”swishar” det hastigt från sida till sida i vattnet. Då lossnar skräpet och man kan fortsätta att rena vatten igen. Notera att filtret aldrig ska sköljas horisontellt under en kran, det kan förstöra filtret.

Jämfört med t ex Sawyers vattenfilter, är Katadyn likvärdigt i vad som filtreras, dvs det mesta nödvändigt (utom virus och vattenlösliga kemikalier/tungmetaller etc). Katadyn har ett snabbare flöde och en tillhörande smidig softflask. Till Sawyers fördel finns en längre livslängd – de 1000 liter som Katadyn räcker till att filtrera räcker dock långt.

Jag gillar det här filtret och det är på god väg att bli min nya favorit. Oavsett vilket du väljer bör du alltid ha med dig ett vattenfilter ut på tur. Det är väl investerade gram.

Katadyn BeFree bottle 0.6, specifikationer

Storlek: 232 mm x 70 mm

Vikt: 104 g totalt. Endast filtret 59g.

Livslängd: upp till 1000 liter, beroende på vattenkvalitet.

Flöde: upp till 2 liter per minut.

Om Katadyn

Katadyn är specialister på trygg och portabel vattenrening. Katadyn har ett brett utbud av portabla lösningar för vattenfiltrering- och rening, perfekt för alla som behöver rena sitt vatten i det vilda eller på resande fot. De är också ett populärt val för de som vill vara extra förberedda på hemmaplan. Företaget bildades redan 1928 och har sedan dess blivit en ledande producent av allt från vattenfilter, klortabletter och andra smarta tillbehör som gör vatten från bäckar och floder säkert att dricka.

Mer information

Vikt 0.55 kg
Dimensioner 0.1 × 0.1 × 0.1 m
Tillverkare

1 recension av Katadyn BeFree – Vattenfilter – Bottle with filter 0,6 l

  1. Anders L
    17 oktober, 2022
    Positivt: Renar snabbt och effektivt utan att man behöver ta i. Liten formfaktor när flaskan är tom.
    Negativt: Flipkorken till flaskan är under all kritik. Gick sänder på första turen, men som tur är så passar vilken PET-flaskekork som helst (exempelvis sportkorken på Imsdals-vattenflaskan). Filtret passar bara på Hydrapak och inga andra märken.
Skriv en recension
Vill du dela med dig av din upplevelse?

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Få ett mail när lagret fylls på