(2 kundrecensioner)

Kammok Python 10 UL – Trädkramare

495kr

Lätt och smidig hammockupphängning, för bl a Kammoks hammockar (men funkar till de flesta hammockar med lite kreativitet.)

Slut / Nya på väg

Nya på väg

Vill du få ett mail när produkten är i lager igen? Skriv in din epost nedan så löser vi det! (Ett konto i butiken kommer skapas för att väntlistan ska fungera.)

Artikelnr: kam-phyton10ul Kategori: Tagg:

Beskrivning

Tree straps / trädkramare / hammockupphängning i Daisy Chain-modell. Gjorda för Kammoks hammockar men du kan såklart använda dem till vad du vill.

Python 10 Ultralight är 3.05 meter (10ft) långa och har 20 fästpunkter. Varje kit innehåller ett par Phyton 10 UL och en liten packpåse.

NanoWeave™ är en patenterad grej som innebär att öglorna är vävda snarare än sydda, vilket gör strapsen hållbarare. Men eftersom de är vävda av Spiraline, som sägs vara 15 gånger starkare än stål, så antar jag att de håller ändå. Lustigt nog är viktgränsen 136 kg (300lbs), vilket ändå inte är supermycket trots alla fancy pantenterade namn.

En ultralightdetaljer är att två tunnare straps skapaar en tjockare (se bilder), och på så sätt har de fått ner vikten lite. (90g totalt.) Rykten säger att de inte är det supersmidigaste, eftersom det finns risk att bandet tvinnar sig lite och kan skada trädet, så var lite försiktig och uppmärksam på det är du snäll. (Jag gillar mina trädkompisar och antar att du också gör det..). Dom kallar det tree friendly, vilket jag väl antar att det är, men jag är old school-hammockare och föredrar minst 5cm band (bilbälte) för att vara lite extra supersnäll mot träden. Men det är väl en smaksak och det finns många som använder tunnare band än så framgångsrikt.

Kammok Python 10 UL, specifikationer

Vikt: 90 g (85g “trail weight”)
Maxlast: 136 kg
Längd: 2 x 305 cm
Bredd: 2-5 cm (variabelt)
Packstorlek: 7 x 5 cm
Material: SpiraLine™ ultra-high molecular weight polyethylene
Packsäck: Patagium™ 15D diamond ripstop nylon with Sil/PU + DWR waterproofing
Ingår: 2 × Python 10 Ultralight hammock straps; 1 x Stuff sack

Mer information

Vikt 2 kg
Tillverkare

2 recensioner av Kammok Python 10 UL – Trädkramare

  1. Fredrik (verifierad ägare)

    De är verkligen lätta och tar inte mycket plats. Har funkat utmärkt de gånger jag hunnit använda dem. De är ju ganska tunna så man får vara lite noggrann när man sätter upp dem så att de hamnar rätt.

  2. Christian

    Mycket bra trädkramare! Moddade min Expedition Zip för att slippa slacket i repen som satt på från början. Inkl. karbinhakar blev lösningen lättare i såväl vikt som upphängning.

Skriv en recension

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *