Vi bygger om lite. Ursäkta eventuell röra; Nylansering sker snart.

Hennessy Hammock Explorer A-sym Zip

Betygsatt 4.95 av 5 baserat på 20 kundrecensioner
(20 kundrecensioner)

2090 kr

Jag älskar den här hängmattan! Se varför alla andra älskar den också… (Zip – med sidoingång)

I lager – skickas inom 1-2 vardagar (kan restnoteras)

Artikelnr: HH-EXPLO-ZIP Kategori:

Beskrivning

Hennessy Hammock Explorer Deluxe Zip

Hennessy Hammock är en hängmatta som förändrar din relation till camping och skogen. Det är ett hängande tält, som väger mindre än två kilo och tar tre minuter att sätta upp. Ett hängande tält med integrerat myggnät och regnskydd. Och du sover mycket godare än du någonsin gör i ett tält…

Hennessy Hammock är världens bästa hängmatta!

Jag älskar den här hängmattan! Gott om plats att sträcka ut sig, men ändå inte så stor att du går vilse i den. Klart snyggast skogsgrönbrun färg som passar perfekt in i de svenska skogarna. Ja, helt enkelt den ultimata hängmattan.

Hennessy Hammock Explorer Zip är utan tvekan mitt förstahandsval när det kommer till hammock. Eller till sömn över huvud taget – ofta föredrar jag min hammock framför en sänt.

Enda ‘problemet’ är att jag aldrig vill går ur den när jag vaknar på morgonen, för jag har det så himla bra där jag är – i hängmattan.

Det här får du

 • Hängmatta med integrerat myggnät
 • 2x upphängningsband (”trädkramare”) som skyddar träden.
 • Regnskydd
 • Packpåse med instruktioner

Hennessy Hammock Explorer Deluxe Zip, Specifikationer

Rek. Maxlängd: 213 cm
Rek. Maxvikt: 135 kg
Storlek nedpackad: ca 30x20x13 cm
Vikt: 1610g enligt Hennessy Hammock, 1798g enligt vår vägning.

Storlek uppspänd: 274 x 142 cm (diagonal)
Regnskydd: 330 cm lång; 215 x 221 x 130 x 147 cm i parallellogram

Färg: Perfekt skogsbrun (”Coyote brown”)
Material: Hängmatta 210D Oxford nylon, Myggnät 30D Polyester, Regnskydd 70D polyurethanetäckt polyester ripstop

Så här sätter du upp din Hennessy Hammock

Sätt trädkramaren (nylonbandet) runt trädet, knyt fast hammocksnöret i det; gör samma på andra sidan och se till att hammocklinan är spänd (max 10 grader slack tycker jag är lagom). Spänn ut stabiliseringslinorna och sätt på regnskyddet om du vill. Så enkelt. Allt du behöver ingår.

Här visar Tom Hennessy hur han sätter upp sin hammock.

Skillnaden mellan Zip och Classic

Skillnaden mellan Hennessy Hammock Zip och Classic

Zip-modellen har en kraftig dragkedja längs ena sidan; classic har en smidig självslutande öppning genom botten. På Zip går myggnätet att rulla undan, medan det är helt fast i classic. Båda modellerna fungerar bra med underblanket, men det är lite smidigare med zip. Själv föredrar jag zip, mest på grund av att myggnätet går att rulla undan men också för att det är lättare att bädda utifrån. Flera av mina vänner föredrar dock classic, så det är en smaksak.

Hennessy Hammock Tips & Trix
 • Använd tältpinnar för att fästa stabiliseringslinor och regnskyddet, så slipper du leta pinnar eller något att knyta kring. Du behöver 4 tältpinnar för Expedition och Explorer eller 6 för Safari.
 • Sätt fast väskan i fotändan, inne i hängmattan. Antingen kan du fästa en karbinhake i öglan längst in på myggnätslinan, vid fotändan, eller så kan du lösa det genom att sy fast en ögla av snöre långt upp i fotändan, och så fäster du väskan med en karbinhake.
 • Använd snabbupphängningsband! Antingen kan du bygga själv av metallringar och karbinhakar och dina originalband, eller så kan du köpa ett färdigt kit i butiken. Planerar du hängmatta mycket kommer det spara dig många, många knutar. Och mycket tid.
 • Ha hela ditt sovkit i en färdigbäddat i en kompressionsäck. Se bara till så att inte vara oförsiktig och skada sovsäck eller myggnät.

Tillbehör till Hennessy Hammock

Upphängning, myggnät och regnskydd kommer med din Hennessy Hammock. Det enda du behöver mer är isolering – en sovsäck eller topptäcke och något som isolerar under dig. Ett liggunderlag fungerar bra, men de flesta skaffar för eller senare en underblanket. En underblanket är ett täcke undertill – som en halv sovsäck på undersidan av hammocken som håller dig varm och skyddad mot kalla vindar.

Det finns tillbehör som gör din hammockande trevligare. Med Snakeskins kan du packa ihop din hammock på nolltid, eller komprimera din hammock medan du sitter under tarp. Vill du ha mer plats i skydd för vädret kan du köpa till en större Hennessys Hex Rainfly. Blir du trött på att knyta upp och ner din hammock hela tiden rekommenderar jag våra smidiga snabbupphängningsband.

Små saker som gör livet lite lättare är dessutom tältpinnar och en kompressionssäck att packa ner allting i (– färdigbäddat!). Och givetvis går jag aldrig till skogs utan ett bra vattenfilter.

Din stund på jorden

Mer information

Vikt 1700 g
Dimensioner 30 x 40 x 10 cm
Modell

Classic (botteningång), Zip (sidoingång)

20 recensioner av Hennessy Hammock Explorer A-sym Zip

 1. Betygsatt 5 av 5

  momo

  Med den här har hängmattan blivit mitt andra hem!

 2. Betygsatt 5 av 5

  Jonas

  Enkel att sätta upp, och jag sover riktigt bra i hammocken! Toppkvalitet rakt igenom!

 3. Betygsatt 5 av 5

  Ted

  Helt grym sov riktigt nice premiär vart det i helgen på årets första sea-trout resa till ön vi brukar tälta på så nu ä höstresan räddad i Jämtland no more backpain

 4. Betygsatt 5 av 5

  David

  Denna hängmatta är alltid med när jag vandrar, bra kvalitet och extremt skön att sova i. Min dotter älskar att ligga i den när jag sätter upp den i trädgården, och när hon är gammal nog att följa med o vandra köper jag en till henne med.

 5. Betygsatt 5 av 5

  Kristian

  Mycket bra service och en fin hängmatta. Bra köp!

 6. Betygsatt 5 av 5

  Jonas Alexandersson

  Underbar att sova i. Det blir troligen aldrig tält igen när jag är ute och paddlar eller vandrar. Rekommenderar ”snake skins” till, de gör det hela lättare. Jag har dessutom fixat en snabbuppsättning som det finns tips om. (Köpte grejor för under 100 kr på Biltema)

 7. Betygsatt 5 av 5

  RTapper

  Hade jag vetat det jag vet idag, hade denna Hennessy Hammock blivit mitt första val. Jag hade förmånen att testa ett annat fabrikat innan denna, vilket jag även var väldigt nöjd med. Men efter första natten i min nya Hennessy var jag övertygad. Denna hammock förgyller verkligen upplevelsen i skog och natur.

  Hammocken ihop med en underquilt och topquilt då kan det inte bli mycket bättre!

  Enkelt! Gott om plats, lätt att sätta upp och ta ner. Förgyller både den korta powernappen och den nattliga sömnen!

 8. Betygsatt 5 av 5

  Jocke

  Toppbetyg till både hammocken och Momo för fantastisk och personlig service!
  Hammocken fick följa med på en hojresa till Norge förra året och det var en fröjd att slippa leta plan, slät mark! Träd att hänga hammock i finns överallt!
  Jag tycker dock att det medföljande regnskyddet är i det minsta laget. Det behöver inte blåsa mycket innan regn och fukt börjar leta sig in. Jag skulle satsa på det större regnskyddet idag.
  Jag hade inte heller fattat betydelsen av ”underquilt” utan köpte en classic och använde den med liggunderlag i. Det gick men var ganska trassligt. Med inköpt ”underquilt” blir insteget nu synnerligen intressant när man Z-formad krälar in mellan filten och hammocken och in genom det i botten placerade kardborreinsteget. Isolering undertill är nödvändig i vårt klimat, så mitt tips är att satsa på ”underquilt” genast och då med ”zip”-modellen så man kommer in i hammocken från sidan!
  Blixtlåset i sidan saknar jag även när man interagerar med ressällskapet, t.ex. vill byta tidning eller så. Det blir ett ganska stort företag när man ligger på utgången…

 9. Betygsatt 5 av 5

  Mattias

  har både Safari och denna.. men föredrar nog denna faktiskt .. skulle inte försöka mig på att ligga 2 i den då det inte hade varit bekvämt men med min 3 år gamla dotter bredvid mig funkar fint. Eller om hunden ska in :) För övrigt behövs en underquilt det drar kallt efter 10 min liggandes i hammocken så känner man hur kallt det är under.

 10. Betygsatt 4 av 5

  Henrik

  Jag tvekade länge innan jag valde modell och är mycket nöjd med min exporer med dragkedja. Den är rejäl i materialet och det är skönt med en rymlig hängmatta där utrymmet ger möjlighet till komfort. Det är en svårslagen känsla att krypa ner i sin kokong om natten och jag sover väldigt bra i den. Rekomenderas.

 11. Betygsatt 5 av 5

  Torun Wilderwind

  Jag har nu satt upp min Hennessy Hammock deluxe explorer för första gången.Så LÄTT,även för en gröngöling som jag.Men…jag behövde lära mig en bra knop till att fästa hamocken i ringarna till Momos SNABB UPPHÄNGNINGSBAND.
  FANTASTISKA GOA MOMO guidade mig sen på mobilen så att jag fick upp SNUGGPACKS UNDERQUILT samt regnskyddet!Bättre och vänligare service kan man inte få ens i en ”riktig”affär!
  HAMOCKEN är helt underbar att ligga i och min stora tempurkudde får även den plats,så MIN comfort blir tipp topp!Jag ska köpa en SNUGGPACK TOPP QUILT också..Sen är det bara ut i de sydsvenska skogarna och njuta av hänga fritt mellan blad och stammar..Varmaste innerligt TACK MOMO för all hjälp och bra råd!
  Torun Wilderwind

 12. Betygsatt 5 av 5

  Micke

  Vill bara skriva att jag är så otroligt nöjd med att vara kund hos Er!! Snabba leveranser och fantastiskt bra service! Har tipsat en kompis om att köpa en Hennessy från Er (han tröttnade på att försöka vika ut sin ömma kropp från ett tält… :-) hehehe) Ha en underbar dag!! //Micke

 13. Betygsatt 5 av 5

  Tomas

  Sover otroligt bra hela natten igenom. Somnar på rygg – vaknar på rygg. :)
  Definitivt med underquilt och överquilten vilket ökade komforten.

 14. Betygsatt 5 av 5

  Ulrik

  Är helt såld på min Hennessy Hammock Explorer Deluxe A-sym Zip. Sover jätte bra och den har fungerat i alla väder. Denna i kombination med snabbupphängning, Snugpak Underblanket, en kompressionssäck och en bra sovsäck på vintern eller en top quilt när det är varmt på sommaren, det blir inte bättre än så. :-)
  Har dessutom fått suverän support när jag haft frågor och snabb leverans.

 15. Betygsatt 5 av 5

  Maria

  En alldeles underbar sovplats! Kan knappast testa den förräns jag ligger kvar och ligger kvar…och somnar! Snabb leverans, och personalen har ett underbart varmt och gott bemötande!

 16. Betygsatt 5 av 5

  Hans

  Absolut bästa Hammocken jag har prövat! Klarade fälttestet i Sarekskogen med SnugPaken

 17. Betygsatt 5 av 5

  Gunnar

  Mysig och skön att sova i. Fungerar bra med en Snugpack UQ.

 18. Betygsatt 5 av 5

  Johan

  Helt grym. Enkel att sätta upp, skön att sova i, även när det regnar

 19. Betygsatt 5 av 5

  Job

  Jag har bara testat den här gång – mitt i natten, i regn. Men det var kul ändå!

 20. Betygsatt 5 av 5

  Jonas Höglander

  Blev positivt överraskad hur bekväm den är. Har provat en annan modell tidigare men den här är mycket skönare. Lätt och smidig att sätta upp redan från början och bra kvalitet rakt igenom. Rekomenderas

Skriv en recension

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Du gillar kanske också…

Vill du ha ett fint mail ibland?

Vi vill dela fint med dig. Och kanske en och annan rabattkod.

Vi skickar högst något mail om året och delar givetvis aldrig din epost. Lovar ♥

Tack! Nu har du gått med.