(5 kundrecensioner)

Hennessy Hammock Explorer Deluxe Classic XL

2990kr

Hennessy Hammocks fantastiska äventyrshammock (classic – med botteningång)

Lageruppdatering, maj 2021: Hennessy Hammock har stora leveransproblem sedan covid. Förväntat leveransdatum är (eventuellt) 15 september 2021. Vi rekommenderar att istället beställa direkt från Hennessyhammock.com tills de löst sin produktion/distribution igen. (Eller överväg DutchWare Chameleon, som är en helt fantastisk hammock!)

Slut / Nya på väg

Nya på väg

Vill du få ett mail när produkten är i lager igen? Skriv in din epost nedan så löser vi det! (Ett konto i butiken kommer skapas för att väntlistan ska fungera.)

Artikelnr: WEN-HH-EXPL-CLA Kategori:

Beskrivning

Hennessy Hammock Explorer Deluxe Classic

Hennessy Hammock är en hängmatta som förändrar din relation till camping och skogen. Det är ett hängande tält, som väger mindre än två kilo och tar tre minuter att sätta upp. Ett hängande tält med integrerat myggnät och regnskydd. Och du sover mycket godare än du någonsin gör i ett tält…

 

Hennessy Hammock är världens bästa hängmatta! (Tycker jag.)

Jag älskar den här hängmattan! Gott om plats att sträcka ut sig, men ändå inte så stor att du går vilse i den. Klart snyggast skogsgrönbrun färg som passar perfekt in i de svenska skogarna. Ja, helt enkelt den ultimata hängmattan.

 

Det här får du med din Hennessy Hammock

 • Hängmatta med integrerat myggnät
 • 2x upphängningsband (”trädkramare”) som skyddar träden.
 • Regnskydd
 • Packpåse med instruktioner

Hennessy Hammock Explorer Deluxe Classic, Specifikationer

Rek. Maxlängd: 213 cm
Rek. Maxvikt: 135 kg
Storlek nedpackad: ca 30x20x13 cm
Vikt: 1610g enligt Hennessy Hammock, 1798g enligt vår vägning.
Storlek uppspänd: 274 x 142 cm (diagonal)
Regnskydd: 330 cm lång; 215 x 221 x 130 x 147 cm i parallellogram
Färg: Perfekt skogsbrun (”Coyote brown”)
Material: Hängmatta 210D Oxford nylon, Myggnät 30D Polyester, Regnskydd 70D polyurethanetäckt polyester ripstop

 

Så här sätter du upp din Hennessy Hammock

Sätt trädkramaren (nylonbandet) runt trädet, knyt fast hammocksnöret i det; gör samma på andra sidan och se till att hammocklinan är spänd (max 10 grader slack tycker jag är lagom). Spänn ut stabiliseringslinorna och sätt på regnskyddet om du vill. Så enkelt. Allt du behöver ingår.

 

Skillnaden mellan Hennessy Hammock Zip och Classic

Zip-modellen har en kraftig dragkedja längs ena sidan; classic har en smidig självslutande öppning genom botten. På Zip går myggnätet att rulla undan, medan det är helt fast i classic. Båda modellerna fungerar bra med underblanket, men det är lite smidigare med zip. Själv föredrar jag zip, mest på grund av att myggnätet går att rulla undan men också för att det är lättare att bädda utifrån. Flera av mina vänner föredrar dock classic, så det är en smaksak.

 

Hennessy Hammock – Tips

 • Använd tältpinnar för att fästa stabiliseringslinor och regnskyddet, så slipper du leta pinnar eller något att knyta kring. Du behöver 4 tältpinnar för Expedition och Explorer eller 6 för Safari.
 • Sätt fast väskan i fotändan, inne i hängmattan. Antingen kan du fästa en karbinhake i öglan längst in på myggnätslinan, vid fotändan, eller så kan du lösa det genom att sy fast en ögla av snöre långt upp i fotändan, och så fäster du väskan med en karbinhake.
 • Använd snabbupphängningsband! Antingen kan du bygga själv av metallringar och karbinhakar och dina originalband, eller så kan du köpa ett färdigt kit i butiken. Planerar du hängmatta mycket kommer det spara dig många, många knutar. Och mycket tid.
 • Ha hela ditt sovkit i en färdigbäddat i en kompressionsäck. Se bara till så att inte vara oförsiktig och skada sovsäck eller myggnät.

Tillbehör till Hennessy Hammock

Upphängning, myggnät och regnskydd kommer med din Hennessy Hammock. Det enda du behöver mer är isolering – en sovsäck eller top quilt (täcke) och något som isolerar under dig. Ett liggunderlag fungerar bra, men de flesta skaffar för eller senare en underblanket. En underblanket är ett täcke undertill – som en halv sovsäck på undersidan av hammocken som håller dig varm och skyddad mot kalla vindar. (Underblanket fungerar bra med Classic-modellen, du får bara peta undan quilten med foten när du kliver ur hammocken.)

Det finns tillbehör som gör din hammockande trevligare. Med Snakeskins kan du packa ihop din hammock på nolltid, eller komprimera din hammock medan du sitter under tarp. Vill du ha mer plats i skydd för vädret kan du köpa till en större Hex Rainfly. Blir du trött på att knyta upp och ner din hammock hela tiden rekommenderar jag våra smidiga snabbupphängningsband.

Små saker som gör livet lite lättare är dessutom tältpinnar och en kompressionssäck att packa ner allting i (= färdigbäddat!). Och givetvis går jag aldrig till skogs utan ett bra vattenfilter.

Mer information

Vikt 2 kg
Tillverkare

5 recensioner av Hennessy Hammock Explorer Deluxe Classic XL

 1. Niklas Ritzén (verifierad ägare)

  Så smidig, så bekväm. Ett måste för alla som vill komma naturen nära. Mycket snabb och smidig upphängning

 2. Kim

  Jättebra leverans! Beställe en lördag och kunde hämta ut paketet tisdag förmiddag. Hammocken är kanon. Ur en taktisk synvinkel är botteningången väldigt bra! Snabbt ur om nåt händer. Inga dragkjedjor som krånglar vid stressiga situationer. Lätt att sätta upp och snabb att packa ihop. Speciellt med snakeskin. Bekväm att ligga i.

 3. Johan

  Grym. Enkel att sätta upp även första gången. Är du längre än 175 cm ta Explorer versionen istället.

 4. Eva

  Har sovit i tält hela mitt liv tills nu. Denna hammock har gett mig en helt annan sovkomfort. Sover som en prinsessa. Lätt att bära och superlätt att sätta upp med momos band.

 5. Cecilia

  Räddaren en stressig sommar 2014. Underbart med en lugn natt i en hammock. Passa bra i de ljusa nätterna norr om polcirkeln!

Skriv en recension

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *