D-Vitamin flytande 500 IE – Thorne Research

189kr

”Solvitaminet” som ALLA svenskar behöver ta under vintern.

Endast 3 kvar i lager

✓ Fri frakt från 1000kr (annars 50kr)
✓ Leveranstid 1-3 dagar med DHL
✓ Fria returer
✓ Fantastisk service (snällhetslöfte ♡)

Artikelnr: tr-dvitaminsol Kategori:

Beskrivning

Flytande D-vitamin från Thorne. 30 ml = 600 doser.

D-vitamin är något som ALLA som bor i Sverige under vinterhalvåret får i sig för lite utav. Det är ett stort problem då D-vitamin bidrar till immunsystemets normala funktion, samt är viktigt för benstomme och muskler.

Vi får främst D-vitamin genom att vara ute i solen, då det bildas i huden. Genom kosten är det i princip omöjligt att få i sig dagsbehovet. Men det är också omöjligt att få det genom solen mellan september och april på våra breddgrader. Detta beror på att det är UVB-strålar vi behöver, och för det krävs att solen kommer upp över 45 graders vinkel över horisonten (dvs mellan maj-september ungefär), annars når inte UVB-strålarna fram. På vinterhalvåret står solen lägre än så och vi kan alltså inte bilda något D-vitamin även om solen skiner. Därför är det mycket viktigt att ta tillskott dagligen under vintern, om man bor i Sverige.

Vitamin D bidrar till:
– normalt upptag/utnyttjande av kalcium och fosfor
– normala kalciumnivåer i blodet
– att bibehålla normal benstomme
– att bibehålla normal muskelfunktion
– att bibehålla normala tänder
– immunsystemets normala funktion

D-vitaminrådet (VDC) är en ideell organisation bestående av medicinsk personal, forskare på D-vitamin och berörda medborgare vars mål är att utbilda sjukvårdspersonal och allmänheten om D-vitaminbrist och dess hälsorisker. De rekommenderar att spädbarn och barn under ett år får 1.000 IE vitamin D3 per dag. Detta är särskilt viktigt för ammade barn eftersom bröstmjölken innehåller väldigt lite D-vitamin. VDC säger att undantaget från detta är om ammande modern tar tillräcklig av D-vitamin (4,000-6,000 IE / dag) för att producera D-vitaminrik bröstmjölk eller att barnet utsätts för tillräckligt med solljus. De rekommenderar 600 IE/dag för barn som får mjölkersättning. VDC fortsätter med att rekommendera 1.000 IE/11 kg (25 lb) kroppsvikt/dag för barn över ett år. Barn som är 10 år och uppåt bör, enligt VDC, följa vuxen-rekommendationer.

VDC rekommenderar ett genomsnitt på 5000 IE / dag av D-vitamin för vuxna. Ännu bättre anser de, är att testa sina nivåer av 25-hydroxy-vitamin D och dosera i enlighet med provsvaret. Optimala nivåer i blodet anses vara mellan 50-80 ng / mL.

Thorne’s D-vitamin i vätskeform är löst i en olja av medellånga triglycerider och konserverat med blandade tokoferoler (E-vitamin). Dropparna kan blandas i mat eller vätska. Vänd flaskan upp och ned för att dosera ur droppkorken.

Doser per förpackning: 60 doser.

Dosering: 1 tablett varannan dag i samband med måltid. Rekommenderat dagligt intag bör ej överskridas.

Näringsdeklaration
D-vitamin (som vitamin D3) 25 mcg (500% av RDI)

Övriga ingredienser: Fettsyra – medellånga triglycerider. Konserveringsmedel: Blandade tokoferoler (E-vitamin).

Dosering: 2 droppar 1 – 3 ggr/dag (doser per burk: 600)

Recensioner

Det finns inga produktrecensioner än.

Bli först med att recensera “D-Vitamin flytande 500 IE – Thorne Research”

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *