Cedar Ridge Convector Underquilt 20F (-7°c) Long/Reg

4350kr

Mars 2023: Cedar Ridge verkar ha gått i konkurs, så vi verkar inte få vår beställda order, eller någonting mer från dem, någonsin. Vi letar efter bra alterantiv!

(3 recensioner)

Nya på väg

Få ett mail när lagret fylls på

✓ Fri frakt från 1000kr. Annars från 39kr.
✓ (Ganska) snabb leverans med Schenker eller Postnord
✓ Säker och smidig betalning med Klarna eller Swish
✓ Vi skickar måndag, onsdag & fredag
✓ Fantastisk service (snällhetslöfte ♡)

Den perfekta underquilten för Dutchware Chameleon! (och alla andra hammockar..)

Cedar Ridge Convector UQ är min nya favoritunderquilt. Den sitter som ett smäck, perfekt anpassad för Chameleon och håller värmen bra utan kalldrag. Materialet är skönt (och oprassligt), underquilten är snygg, upphängningen är den enklaste/elegantaste jag sett på en underquilt.

Denna modell är 20F Long/Reg.  Komforttemperaturen är -7°c (ihop med en passande topquilt/sovsäck såklart). Vikten är endast 680 gram.

Long/Reg innebär att underquilten är lite exra lång – 203cm. Bredden är 112cm.

Denna underquilt är välgjord, håller hög kvalitet, passar i princip alla hammockar (även bridge hammocks!). Framförallt passar den bra till Dutchware Chameleon! – och faktiskt den som Dutchware själva rekommenderar.

Cedar Ridge Convector UQ är fylld med DownTek 850FP gåsdun, dvs hög kvalitet och bra fluffighet. 20F är fylld med 390 gram dun. Dunet är vattenavvisande.

Yttertyget är Argon .90 (15D) i dark olive. Tunt och hållbart.. Innertyget är ännu tunnare – 10D – i svart.

Stor förvaringspåse i bomull ingår! När du köper en Convector UQ skickar vi med en stor och rejäl förvaringspåse i bomullscanvas. Givetvis ingår också en lätt påse.

Cedar Ridge Convector Underquilt 20F (-7°c) Long/Reg 2

Några egenskaper som gör Cedar Ridge Convector Underquilt extra bra är (jag översätter inte termerna för att undvika förvirring):

 • Differential Cut – Alltså att insidan är något mindre än utsidan, vilket i sin tur gör att dunet komprimeras mindre och således värmer mer.
 • Integrated Draft Seal – Förhindrar kalldrag, som lätt uppstår med andra underquilts om det inte är perfekt uppsatta.
 • Primary and Secondary Suspension – Flera kanaler med schock cords gör att du kan finjustera upphängningen, så att underquilten sluter tätt och du slipper kalldrag.
 • Mini-Carabiner Attachment – Karbinhakar att haka i looparna i hammocköglorna. Perfekt långa för att hänga upp i en Chameleon utan att behöva justera något. Så elegant, så härlig känsla att inte behöva krångla för att sätta upp underquilten. Det här är nog the zen of underquilting. Ett rent nöje att sätta upp underquilten.
 • DownTek 850FP Down – Hög fluffighet (och håller sig fluffigt bra i skaktester), bra värme i relation till vikt/volym. Vattenavvisande – håller sig torrt 900% längre än obehandlat dun.
 • DWR Coating – Vattenresistent beläggning. Det betyder inte att underquilten är vattentät, men den står emot väta rätt bra, iom att både tyget och dunet är vattenavvisande.

Cedar Ridge Convector UQ, Specifikationer

 • Längd: 203 cm
 • Bredd: 112 cm
 • Vikt: 680 gram (vår vägning.)
 • Ingår: Underquilt i förpackning + förvaringspåse

Så här sätter du upp din underquilt: (film av dutch)

Mer information

Vikt 2 kg
Dimensioner 0.4 × 0.3 × 0.3 m
Tillverkare

3 recensioner av Cedar Ridge Convector Underquilt 20F (-7°c) Long/Reg

 1. Carlos C
  21 juli, 2022
  Har ej hunnit testa i kallt väder men iallafall till +2 och då har det varit alldeles för varmt, otroligt lätt att sätta upp och passar som handen i handsken till min chameleon.
  Mycket snabb leverans och svarar snabbt om produkterna man vill ha svar på. Topnoch!!
  5 hammockar av 5 möjliga
  Peter
  21 juni, 2022
  Bra produkt. Lätt och smidigt att beställa från momojord. Mycket nöjd!
  Niclas S
  20 juni, 2022
  Köpte först en underquilt av annat märke till min Dutchware chameleon-hängmatta. Den funkade inte alls. Köpte denna underquilt och trots att den är rätt dyr har jag inte ångrat mig en enda sekund. Sagolikt bra underquilt som tar femton sekunder att sätta upp. Att Momo har tagit hem den modellen som är lite längre än originalet tror jag är rätt tänkt. Aldrig känt något kalldrag och den täcker hela kroppen perfekt. Har aldrig sovit bättre i en hängmatta.
Skriv en recension
Vill du dela med dig av din upplevelse?

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Få ett mail när lagret fylls på