Cedar Ridge Convector Underquilt 0F (-18°c) Long/Reg

4790kr

(1 kundrecension)

Nya på väg

Få ett mail när lagret fylls på

✓ Fri frakt från 1000kr
✓ Snabb leverans med DHL eller Postnord
✓ Säker och smidig betalning med Klarna eller Swish
✓ Fria returer
✓ Fantastisk service (snällhetslöfte ♡)

Den bästa underquilten jag testat, någonsin.

Cedar Ridge Convector UQ är min nya favoritunderquilt. Den sitter som ett smäck, perfekt anpassad för Chameleon och håller värmen bra utan kalldrag. Materialet är skönt (och oprassligt), underquilten är snygg, upphängningen är elegant, enkel och tillåter dig finjustera upphängningen. Inget kalldrag, ingen halvkrånglig uppsättning. Den bara sitter där den ska.

Denna modell är 0F Long/Reg.  Komforttemperaturen är -18°c (ihop med en passande topquilt/sovsäck såklart). Vikten är 830 gram – extremt lättvikt i relation till värmen den ger.

Long/Reg innebär att underquilten är lite exra lång – 203cm. Bredden är 112cm.

Denna underquilt är välgjord, håller hög kvalitet, passar i princip alla hammockar (även bridge hammocks!). Framförallt passar den bra till Dutchware Chameleon – och faktiskt den som Dutchware själva rekommenderar.

Cedar Ridge Convector UQ är fylld med DownTek 850FP gåsdun, dvs hög kvalitet och bra fluffighet. 0F är fylld med 540 gram dunDownTeks dun är vattenavvisande och behåller sin fluffighet bra.

Yttertyget är Argon .90 (15D) i dark olive. Tunt och hållbart.. Innertyget är ännu tunnare – Argon .67 (10D) – i svart. Materialet är behagligt och väldigt starkt för sin tjocklek.

Stor förvaringspåse i bomull ingår! När du köper en Convector UQ skickar vi med en stor förvaringspåse i bomullscanvas. Givetvis ingår också en lätt påse.

Några egenskaper som gör Cedar Ridge Convector Underquilt extra bra: (jag översätter inte termerna för att undvika förvirring):

 • Differential Cut – Alltså att insidan är något mindre än utsidan, vilket i sin tur gör att dunet komprimeras mindre och således värmer mer.
 • Integrated Draft Seal – Förhindrar kalldrag, som lätt uppstår med andra underquilts om det inte är perfekt uppsatta.
 • Primary and Secondary Suspension – Flera kanaler med schock cords gör att du kan finjustera upphängningen, så att underquilten sluter tätt och du slipper kalldrag.
 • Mini-Carabiner Attachment – Karbinhakar att haka i looparna i hammocköglorna. Perfekt långa för att hänga upp i en Chameleon utan att behöva justera något. Så elegant, så härlig känsla att inte behöva krångla för att sätta upp underquilten. Det här är nog the zen of underquilting. Ett rent nöje att sätta upp underquilten.
 • DownTek 850FP Down – Hög fluffighet (och håller sig fluffigt bra i skaktester), bra värme i relation till vikt/volym. Vattenavvisande – håller sig torrt 900% längre än obehandlat dun.
 • DWR Coating – Vattenresistent beläggning. Det betyder inte att underquilten är vattentät, men den står emot väta rätt bra, iom att både tyget och dunet är vattenavvisande.

 

Cedar Ridge Convector UQ, Specifikationer

 • Längd: 203 cm
 • Bredd: 112 cm
 • Vikt: 830 gram (vår vägning)
 • Ingår: Underquilt, fältpåse, stor förvaringspåse i bomullscanvas. (För fluffig hemmaförvaring.)

https://youtube.com/shorts/6sV0Q9wuXSo?feature=share

Så här sätter du upp din underquilt: (film av dutch)

Mer information

Vikt2 kg
Dimensioner0.4 × 0.3 × 0.3 m
Tillverkare

1 recension av Cedar Ridge Convector Underquilt 0F (-18°c) Long/Reg

 1. Patrik Lantz (verifierad ägare)

  Underbar värme, enkel att hänga upp och justera. Jag har provat att sova i den vid -1 om natten och det var inga problem.

Skriv en recension

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *