Bushmen THERMO Tarp 3×3 – oliv

890kr

(2 recensioner)

Nya på väg

Få ett mail när lagret fylls på

✓ Fri frakt från 1000kr. Annars från 39kr.
✓ (Ganska) snabb leverans med Schenker eller Postnord
✓ Säker och smidig betalning med Klarna eller Swish
✓ Vi skickar måndag, onsdag & fredag
✓ Fantastisk service (snällhetslöfte ♡)

Bushmen THERMO Tarp är en kraftig tarp (regnskydd) med ett isolerande lager.

Isolerad tarp

Bushmen Thermo är inte som vilken tarp som helst. Eller, till stor del är den det, men den har en unik egenskap: Det isolerande lagret.

Ena sidan är Olivgrön. Insidan består av ett värmeisolerande lager, av samma typ som i överlevnadsfiltar och liknande.

Den silverfärgade insidan reflekterar kroppsvärmen och höjer komforttemperaturen något.

På varma dagan kan du använda isolerlagret på utsidan, så solens strålar reflekteras och temperaturen under tarpen hålls mildare.

Thermolagret skyddar även mot UV-strålning! I labbtester har det visat sig att THERMO-tarparna har ett utmärkt skydd mot UV-strålning, motsvarande SPF 50. (UVA-skydd, 97,74%, UVB-skydd 99.92%)

Öglor & Uppsättning

THERMO Tarp har specialdesignade öglor som ska vara lättare att använda än klassiska tarpöglor. De ska vara lättare att använda under svåra omständigheter och är hållbarare genom att distrubuera kraften bättre kring tarpen. Öglorna i hörnen – som utsätts för starkast krafter – har extra förstärkning. Så tarpen är hållbar.

19 loopar och band är placerade på tarpen på strategiska ställen, vilket gör tarpen mångsidig. En del med loopar och band är till för hammocking och liknande. En del utan band och sömmar är mer tänkta för att använda tarpen som ett tak och mer marknära bushcrafting.

Genom att använda vad som finns i omgivningen (träd, stenar, pinnar) eller t ex vandringsstavar finns oändliga uppsättningsmöjligheter för denna tarp. Den går således bra att använda som bl a tält eller vindskydd. Enligt Bushmen ska en 3×3-tarp räcka som tält till 3-4 personer.

Väderskydd med termotarpar

Vid dåligt väder går det att använda tarpen som ett ”stormtält”, som isolerar från alla håll. Värmeledningsförmågan hos tarpen är närmare 40 gånger mindre än sand, eller 20 gånger mindre än gräs, vilket kan ge ett tryggt skydd vid extremväder.

Under varma dagar kan du sätta upp tarpen med reflektorsidan utåt, så får du ett bra skydd mot solen. Du kan också använda tarpen som ett förtält, eller för att skydda ett tält från att överhettas, genom att lägga tarpen (med reflektorsidan utåt) över tältet. På samma sätt slipper du den starka solen genom tarpen om du hammockar med tarpen med silversidan utåt.

Bushmen har skrivit en artikel om anvädningsområden för tarpar. Du kan läsa den här: Tarpology.

Fler användningsområden

Denna tarp har oändliga möjligheter. Du kan, utöver alla idéer ovan, använda den som en picknickfilt, eller torka kläder snabbt i solen (silversidan uppåt), eller som nödfilt, eller för att signalera i nödsituationer. Du kan till och med använda den som hammock, som du kan se på en av bilderna ovan. Som du märker är möjligheterna många…

Bushmen TERMO Tarp, specifikationer

 • Storlek: 3×3 meter
 • Packstorlek: 25cm x 16cm(diam)
 • Vikt: 790 gram (ca. ev något lättare.)
 • Loopar: 19 st (16 runtom, 3 i mitten)
 • Material: Ripstop nylon
 • Viktgräns (statisk): 70kg
 • Solskyddsfaktor: SPF50

Mer information

Vikt 1 kg
Dimensioner 0.3 × 0.3 × 0.1 m
Tillverkare

2 recensioner av Bushmen THERMO Tarp 3×3 – oliv

 1. Urban M
  13 juni, 2023
  Jättebra tarp med många möjligheter till olika uppsättningar. Även lätt att packa ihop om man viker smart.
  Lätt att kommunicera med Momo ang produkter och snabb respons om något krånglar. Rekommenderar tarpen om ni går i sådana tankar🙂
  Christian
  31 mars, 2022
  Mycket bra tarp för sitt pris. Använt det i byar upp till 20m/s och jag va aldrig orolig. Många fästpunkter och välsytt som beskrivningen säger. Det är inte så silvrigt som jag trodde vilket är positivt, väger lite och tar inte stor plats. Packpåsen fick dessvärre sönder i sömnen andra gången jag använde det så antingen får jag laga det eller hitta en ersättningspåse.
Skriv en recension
Vill du dela med dig av din upplevelse?

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Få ett mail när lagret fylls på