BioLite Campstove 2

1490kr

Ny uppdaterad modell. Laga mat med några pinnar och ladda din telefon samtidigt. FlexLight ingår.

Slut / Nya på väg

Nya på väg

Vill du få ett mail när produkten är i lager igen? Skriv in din epost nedan så löser vi det! (Ett konto i butiken kommer skapas för att väntlistan ska fungera.)

Artikelnr: ros-CSC1001 Kategori:

Beskrivning

BioLite Campstove 2, ny modell som ger upp till 50% mer ström än föregångaren.

Jag försökte få bli åteförsäljare för BioLite redan när de dök upp på Kickstarter för ett gäng år sedan. Då var de inte redo för sådan distribution, men nu, några år senare har BioLite växt sig stora nog att ha ett världsomspännande nätverk.

BioLite Campstove är kort sagt en liten portabel kamin som genererar ström genom eldens värme, så du kan ladda din telefon via Campstovens USB-uttag samtidigt som du lagar mat eller kokar vatten toksnabbt.

Även utan laddningsfunktionen är BioLite Campstove smidig på så sätt att den brinner enkelt och bra med lite bränsle, och den har en fläkt som ser till att elden hela tiden flyter på. Du kokar ditt vatten på några minuter.

Det enda jag egentligen inte gillar med den här lilla kaminen är just fläkten. Den är praktisk, men den stör tystnaden när du sitter vid en helt tyst sjö i solnedgången – då föredrar jag t ex en Kelly Kettle (som dock är större) eller en helt vanlig eld. Dock är den väldigt praktisk och effektiv och jag har flera gånger haft nytta av laddningsfunktionen, och därför tycker jag absolut den är värd att sälja!

Flexlight: Den här versionen levereras dessutom tillsammans med en liten USB-lampa, så du ser vad du gör när du lagar mat i mörker. Smart va?

BioLite Campstove 2: Lite tekniskt snack

CampStove 2 ger en output på 3W @ 5V som peakar vid 4W @ 5V. Laddar man 20 minuter får man en taltid på ca 60 minuter (laddningstiden varierar beroende på vad man laddar och hur stark eld man håller igång). Det tar ca 4,5 minuter att koka 1 liter vatten, detta beror också på hur stark eld man underhåller. CampStove 2 är kompatibel med de flesta USB-laddbara produkter som smartphones, GPSer, action kameror och BioLites övriga sortiment av belysning.

När den är ihoppackad mäter den 201 x 127 mm och väger 935 g.

Med i förpackningen finns det en CampStove, en FlexiLight belysningsarm, en Stuff Sack förvaringspåse, en bunt tändpapper Firestarter, en USB sladd och instruktioner. Det går även att köpa ett antal tillbehör till såsom KettlePot, Portable Grill, PowerLight och PowerLight Mini.

Mer information

Vikt 1 kg
Tillverkare

Recensioner

Det finns inga produktrecensioner än.

Bli först med att recensera “BioLite Campstove 2”

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *