(1 kundrecension)

Andningssmycke – STORT – ANDRASORTERING (slutsålda)

290kr

Vackert silversmycke, som också är en andningstränare du alltid har med dig.

Handgjort, i äkta 925 silver. Fri frakt!

Slut / Nya på väg

Nya på väg

Vill du få ett mail när produkten är i lager igen? Skriv in din epost nedan så löser vi det! (Ett konto i butiken kommer skapas för att väntlistan ska fungera.)

Artikelnr: mj-andas-stort-andrasortering Kategorier: , , Taggar: , , , , ,

Beskrivning

Andas bättre med Andningssmycke i silver

 • En rytmisk och avslappnad andning kan hjälpa dig minska ångest, smärtor och stress.

 • Genom att förbättra andningen kan du slappna av lättare och få en förbättrad sömn.

 • Andningssmycket är en liten elegant andningstränare som du alltid kan ha med dig.

 • En andningstränare som är ett vackert smycke i äkta silver!

 • Hjälper kroppens syreupptagningsförmåga. Lugnar tankarna.

 • Äkta 925 silver. Handgjort!

Elegant och simpelt andningsmotstånd i silver. Andningsmotståndet/silversmycket fungerar enligt samma princip som vår Relaxator andningstränare, fast istället för en plastnapp (som relaxatorn är) kan du andas genom ett enkelt, litet silversmycke du alltid har runt halsen – alltid tillgänglig.

Jag har inspirerats av något komplicerat (relaxatorn är framtagen av en ingenjör) och gjort något enkelt och elegant av det – ett andningssmycke du alltid kan ha med dig – och som ständigt påminner dig om andningen och hur viktig den här.

Smycket är handgjort, i egen design, av äkta 925 silver och är ca 2 cm långt (utan hänget). Vikten är ca 2 gram. När du behöver lugna ner andningen, stoppa smycket mellan läpparna och andas ut genom det. Den långsamma utandningen ger kroppen en chans att slappna av, höjer koldioxidhalten (och därmed syreupptaget lustigt nog) i blodet, och lugnar tankarna.

Andningssmycke – STORT – ANDRASORTERING (slutsålda) 6

Andningstränare i tre storlekar

Andningssmycket finns i tre storlekar.

Litet: Den minsta andningssmycket motsvarar ungefär motstånd 4.2 (av 5) på relaxatorn. Det är det minsta och mest diskreta smycket, och lämpar sig för vila, meditation eller stilla aktiviteter – eller för dig som kan bibehålla en långsam andning med starkt motstånd.

Mellan: Mellanmodellen är en balans mellan stilla/aktiv och passar de flesta. Motstånden är ca 3.7 (av 5). Bra balans mellan estetik och effekt.

Stort: Det största andningssmycket  lämpar sig för aktiviteter som promenader, jogging, aktiv yoga etc. Motståndet är motsvarande 3 (av 5) – passar också dig som börjar med andningsträning med andningssmycket.

Alla storlekar fyller sina egna funktioner och passar vid olika tillfällen, så ett alternativ är att köpa alla tre till rabatt.

Levereras utan kedja! Silverkedja finns att köpa till.

 

Andningssmycke – STORT – ANDRASORTERING (slutsålda) 7

Så här använder du andningssmycket

 • Använd den storlek som passar dig, dina förutsättningar och din aktivitet.
 • Håll andningssmycket löst mellan läpparna. Det kan vara kvar på kedjan så du alltid har smycket med dig. Slappna av i läpparna (men se till att andningssmycket är kvar.)
 • Andas ut genom andningssmycket. Smycket kommer ge ett motstånd och utandningen kommer förlängas – det är hela poängen.
 • Andas in genom näsan. Lugnt och stilla – slappna bara av så tar kroppen hand om inandningen själv. Idealt går inandningsluften djupt ner i buken, så att luften kommer i de nedre delen av lungorna, dvs “magandning”. (Men som sagt, slappna bara av så ordnar kroppen det själv.)
 • Använd andningssmycket när du behöver fokusera, lugna ner din andning eller bara vända uppmärksamheten inåt en stund. Eller träna en kvart 1-2 gånger om dagen för att träna upp din avslappnade djupandning.

Du kan träna hur mycket som helst med andningssmycket – upp till flera timmar om dagen går bra. Det är möjligt att du känner lite yrsel efter att ha andats genom andningssmycket ett tag – det är helt naturligt och är kroppens sätt att anpassa sig till högre koldioxidhalt i blodet (som i sin tur hjälper syreupptaget.). Pausa bara från andningsträningen om det blir obehagligt och ta upp den igen senare.

En optimal andning är på ca 6-12 andetag per minut, ca en halvliter per andetag.

Din andning ska optimalt vara avspänd, långsam och rytmisk.

 

Andningssmycke – STORT – ANDRASORTERING (slutsålda) 8

 

Så här skriver vi om Relaxatorn

Relaxator andningstränare är ett andningsmotstånd som förlänger utandningen hjälper kroppen och sinnet att slappna av. Andningstränaren hjälper dig uppnå en optimal andning så att syresättningen i kroppen ökar – andningen blir djupare, mer rytmisk och avslappnad. Du lär dig andas rätt, utan särskilt mycket ansträngning.
Relaxatorn kan användas både akut, som vid stress eller panik, eller förebyggande för att lära dig andas rätt och fungera optimalt. Den är liten, tar ingen fokus när du vant dig, och du kan använda den när som helst; framför datorn eller TVn, när du läser eller kör bil. Eller om du inte har något emot att se lite fånig ut så är den jättebra vid promenader för att öka syresättningen i blodet ännu mer.

Relaxatorn är bra för:
Genom förlängd utandning ökar avslappningen i kroppen. Pulsen sjunker och du upplever mer harmoni.
Du tränar mag- och andningmusklerna.
Andetagen blir naturligt djupare.

Relaxatorn är framtagen av Anders Olsson på Medveten Andning, som även står för forskningen kring andning.

Jag tycker det hjälper mig komma mycket djupare in i yoga/stretchpositioner genom den lugna, långsamma utandningen det ger. Smycket har genom sin storlek en något mindre kant än relaxatorn så det krävs lite finess att hålla den på plats mellan läpparna avslappnat. Men när du väl får till det är smycket ovärdeligt för att lugna och fördjupa andningen när som helst.

 

Andningssmycket kan hjälpa dig andas dig lugn och harmonisk

 • Hjälper dig förbättra dina andningsvanor
 • Ett liten andningstränare du alltid kan ha med dig
 • Som dessutom är elegant och av silver
 • Superenkelt att använda – andas ut genom smycket, så förlängs din utandning – vilket kan göra så att syresättningen i kroppen ökar
 • Andningssmycket gör andningen mer rytmisk, långsam och avspänd.
 • Andas du genom smycket stimulerar du diafragman så andningen hamnar i nedre delen av dina lungor – som den ska, och där syreupptagningen är som effektivast
 • Andningssmycket finns i tre olika storlekar/motstånd, så det passar alla personer och olika aktiviteter

Andas dig lugn – Reducera stress

När du andas genom andningssmycket förlänger du utandningen, vilket hjälper din kropp slappna av. När du andas ut aktiveras det parasympatiska nervsystemet – lugn och ro-systemet – och pulsen sjunker. Risken finns att du upplever mindre stress och mer och lugn och harmoni om du regelbundet andas genom andningssmycket. Då kan du vila bättre och åstadkomma mer med mindre ansträngning.

Förbättrad syresättning med rätt andning

En för ytlig eller för snabb andning kan ge syrebrist i kroppen. Genom att andas genom andningssmycket får du luften djupare ned i lungorna, där syreupptagningen är bättre. Hjärna, hjärta, muskler och ögon behöver alla mycket syre för att fungera, och syrebrist i kroppen kan göra att dessa organ inte fungerar optimalt.

Rytmisk andning genom andningssmycket

En rytmisk, avslappnad andning – vilket du får hjälp att bygga upp genom andningssmycket – hjälper hjärtat fortsätta med sin positiva rytm.

Andningssmycke – STORT – ANDRASORTERING (slutsålda) 9

Andningssmycke – STORT – ANDRASORTERING (slutsålda) 10

Andningssmycke – STORT – ANDRASORTERING (slutsålda) 11

Andningssmycke – STORT – ANDRASORTERING (slutsålda) 12

Mer information

Vikt 0.01 kg
Tillverkare

1 recension av Andningssmycke – STORT – ANDRASORTERING (slutsålda)

 1. J

  Provat denna hemma i lugn och ro men den ger mig inget motstånd. Skulle behöva en mindre för träning. Men denna kanske fungerar för mig i pressade lägen. Men hade velat ha en mindre för att träna hemma. Kan man få byta? Kommer jag kunna använda den i jobbiga lägen eller då vill man ha en större?

Skriv en recension

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *