Andningssmycke – tre smycken till 15% rabatt
Från 995kr Välj alternativ

Andningssmycke – tre smycken till 15% rabatt

Från 995kr

Vackert silversmycke, som också är en andningstränare du alltid har med dig.

Köp tre smycken till 15% rabatt.

Handgjort, i äkta 925 silver.

(17 recensioner)
Välj tre smycken nedan. Du kan välja vilka storlekar du vill.
Vill du ha kedja till 15% rabatt också?

✓ Fri frakt från 1000kr. Annars från 39kr.
✓ (Ganska) snabb leverans med Schenker eller Postnord
✓ Säker och smidig betalning med Klarna eller Swish
✓ Vi skickar måndag, onsdag & fredag
✓ Fantastisk service (snällhetslöfte ♡)

Andas bättre med Andningssmycke i silver

 • En rytmisk och avslappnad andning kan hjälpa dig minska ångest, smärtor och stress.

 • Genom att förbättra andningen kan du slappna av lättare och få en förbättrad sömn.

 • Andningssmycket är en liten elegant andningstränare som du alltid kan ha med dig.

 • En andningstränare som dessutom är ett vackert smycke i äkta silver!

 • Hjälper kroppens syreupptagningsförmåga. Lugnar tankarna.

 • Äkta 925 silver. Handgjort!

 • Silverkedja finns att köpa till här (minst 50-55cm rekommenderas)

Elegant och simpelt andningsmotstånd i silver. Andningsmotståndet/silversmycket fungerar enligt samma princip som vår Relaxator andningstränare, fast istället för en plastnapp (som relaxatorn är) kan du andas genom ett enkelt, litet silversmycke du alltid har runt halsen – alltid tillgänglig. Jag har inspirerats av något komplicerat (relaxatorn är framtagen av en ingenjör – praktisk, funktionell men inte nödvändigtvis särskilt estetisk.) och gjort något enkelt och elegant av det – ett andningssmycke du alltid kan ha med dig – och som ständigt påminner dig om andningen och hur viktig den här. Smycket är handgjort, i egen design, av äkta 925 silver och är ca 1 cm långt (utan hänget). Vikten är ca 2 gram. När du behöver lugna ner andningen, stoppa smycket mellan läpparna och andas ut genom det. Den långsamma utandningen ger kroppen en chans att slappna av, höjer koldioxidhalten (och därmed syreupptaget lustigt nog) i blodet, och lugnar tankarna. Andningssmycke – tre smycken till 15% rabatt 2

Andningstränare i tre storlekar

Andningssmycket finns i tre storlekar. Litet: Den minsta andningssmycket motsvarar ungefär motstånd 4.2 (av 5) på relaxatorn. Det är det minsta och mest diskreta smycket, och lämpar sig för vila, meditation eller stilla aktiviteter – eller för dig som kan bibehålla en långsam andning med starkt motstånd. Mellan: Mellanmodellen är en balans mellan stilla/aktiv och passar de flesta. Motstånden är ca 3.7 (av 5). Bra balans mellan estetik och effekt. Stor: Det största andningssmycket  lämpar sig för aktiviteter som promenader, jogging, aktiv yoga etc. Motståndet är motsvarande 3 (av 5) – passar också dig som börjar med andningsträning med andningssmycket. Alla storlekar fyller sina egna funktioner och passar vid olika tillfällen, så ett alternativ är att köpa alla tre till rabatt. Levereras utan kedja! Silverkedja finns att köpa till här. Andningssmycke – tre smycken till 15% rabatt 3

Så här använder du andningssmycket

 • Använd den storlek som passar dig, dina förutsättningar och din aktivitet.
 • Håll andningssmycket löst mellan läpparna. Det kan vara kvar på kedjan så du alltid har smycket med dig. Slappna av i läpparna (men se till att andningssmycket är kvar.)
 • Andas ut genom andningssmycket. Smycket kommer ge ett motstånd och utandningen kommer förlängas – det är hela poängen.
 • Andas in genom näsan. Lugnt och stilla – slappna bara av så tar kroppen hand om inandningen själv. Idealt går inandningsluften djupt ner i buken, så att luften kommer i de nedre delen av lungorna, dvs ”magandning”. (Men som sagt, slappna bara av så ordnar kroppen det själv.)
 • Använd andningssmycket när du behöver fokusera, lugna ner din andning eller bara vända uppmärksamheten inåt en stund. Eller träna en kvart 1-2 gånger om dagen för att träna upp din avslappnade djupandning.
Du kan träna hur mycket som helst med andningssmycket – upp till flera timmar om dagen går bra. Det är möjligt att du känner lite yrsel efter att ha andats genom andningssmycket ett tag – det är helt naturligt och är kroppens sätt att anpassa sig till högre koldioxidhalt i blodet (som i sin tur hjälper syreupptaget.). Pausa bara från andningsträningen om det blir obehagligt och ta upp den igen senare. En optimal andning är på ca 6-12 andetag per minut, ca en halvliter luft per andetag. Din andning ska optimalt vara avspänd, långsam och rytmisk. Andningssmycke – tre smycken till 15% rabatt 4

Så här skriver vi om Relaxatorn

Relaxator andningstränare är ett andningsmotstånd som förlänger utandningen hjälper kroppen och sinnet att slappna av. Andningstränaren hjälper dig uppnå en optimal andning så att syresättningen i kroppen ökar – andningen blir djupare, mer rytmisk och avslappnad. Du lär dig andas rätt, utan särskilt mycket ansträngning. Relaxatorn kan användas både akut, som vid stress eller panik, eller förebyggande för att lära dig andas rätt och fungera optimalt. Den är liten, tar ingen fokus när du vant dig, och du kan använda den när som helst; framför datorn eller TVn, när du läser eller kör bil. Eller om du inte har något emot att se lite fånig ut så är den jättebra vid promenader för att öka syresättningen i blodet ännu mer. Relaxatorn är bra för: Genom förlängd utandning ökar avslappningen i kroppen. Pulsen sjunker och du upplever mer harmoni. Du tränar mag- och andningmusklerna. Andetagen blir naturligt djupare. Relaxatorn är framtagen av Anders Olsson på Medveten Andning, som även står för forskningen kring andning. Jag tycker det hjälper mig komma mycket djupare in i yoga/stretchpositioner genom den lugna, långsamma utandningen det ger. Smycket har genom sin storlek en något mindre kant än relaxatorn så det krävs lite finess att hålla den på plats mellan läpparna avslappnat. Men när du väl får till det är smycket ovärdeligt för att lugna och fördjupa andningen när som helst.

Andningssmycket kan hjälpa dig andas dig lugn och harmonisk

 • Hjälper dig förbättra dina andningsvanor
 • Ett liten andningstränare du alltid kan ha med dig
 • Som dessutom är elegant och av silver
 • Superenkelt att använda – andas ut genom smycket, så förlängs din utandning – vilket kan göra så att syresättningen i kroppen ökar
 • Andningssmycket gör andningen mer rytmisk, långsam och avspänd.
 • Andas du genom smycket stimulerar du diafragman så andningen hamnar i nedre delen av dina lungor – som den ska, och där syreupptagningen är som effektivast
 • Andningssmycket finns i tre olika storlekar/motstånd, så det passar alla personer och olika aktiviteter
Andas dig lugn – Reducera stress När du andas genom andningssmycket förlänger du utandningen, vilket hjälper din kropp slappna av. När du andas ut aktiveras det parasympatiska nervsystemet – lugn och ro-systemet – och pulsen sjunker. Risken finns att du upplever mindre stress och mer och lugn och harmoni om du regelbundet andas genom andningssmycket. Då kan du vila bättre och åstadkomma mer med mindre ansträngning.

Förbättrad syresättning med rätt andning

En för ytlig eller för snabb andning kan ge syrebrist i kroppen. Genom att andas genom andningssmycket får du luften djupare ned i lungorna, där syreupptagningen är bättre. Hjärna, hjärta, muskler och ögon behöver alla mycket syre för att fungera, och syrebrist i kroppen kan göra att dessa organ inte fungerar optimalt.

Rytmisk andning genom andningssmycket

En rytmisk, avslappnad andning – vilket du får hjälp att bygga upp genom andningssmycket – hjälper hjärtat fortsätta med sin positiva rytm. Andningssmycke – tre smycken till 15% rabatt 5

Fördelar med en förbättrad andning

En förbättrad andning påverkar många områden i ditt liv. Om du inte redan andas optimalt kan du ha mycket att vinna på att förbättra din andning (exempelvis genom att träna upp din andning med hjälp av andningssmycket.)
 • Få mer energi. Kroppens energiproduktion är mycket effektivare om den får tillräckligt med syre.
 • Ökad fettförbränning. För optimal fettförbränning behöver kroppen få bra syretillgång.
 • Lugnare hjärna. Lugna andetag ger lugnare tankar. Hjärnan är ett av de organ som behöver mest syre och som lider mest vid dåliga andningsvanor.
 • Bättre sömn. I synnerhet om du lär dig andas genom näsan när du sover (t ex genom att tejpa munnen). Bättre andning = bättre välmående = bättre sömn.
 • Starkare hjärta. En lugn, rytmisk andning ger ett lugnt, rytmiskt hjärta. Eller tvärtom.
 • Bättre prestation. I idrott eller mental – andas du dåligt presterar du sämre. Andras du bra presterar du bättre. Så enkelt.
 • Mindre oro. Försök ha panik eller ångest med en lugn, djup andning. Svårare, eller hur?
 • Mindre smärta. Spänd andning = spänd kropp. Avslappnad andning = avslappnad kropp = mindre smärta.
 • Förbättrad astma. Förbättrade andningsvanor kan göra astman bättre.
 • Kom närmare dig själv. Andetagen är ett utmärkt tillfälle att titta inåt – vem eller vad är det som betraktar allt som händer?
Andningssmycke – tre smycken till 15% rabatt 6 Andningssmycke – tre smycken till 15% rabatt 7 Andningssmycke – tre smycken till 15% rabatt 8

Mer information

Vikt 0.01 kg
Dimensioner 1 × 1 × 1 m
Tillverkare

17 recensioner av Andningssmycke – tre smycken till 15% rabatt

 1. Julia
  7 oktober, 2023
  Snyggt smycke som väcker uppmärksamhet. Just nu har jag det största på mig. Kommer ofta till användning om jag är nervös eller jag kommer på mig med att hålla andan. De två mindre använder jag hemma för träning. Jag är jätteglad att jag fick dessa andningssmycken av min mamma!
  Magnus
  7 februari, 2023
  Fina o funktionella!
  jag köpte tre st till bra pris.. behöll 1 och dom andra 2 blev uppskattade presenter.
  köpte strl liten som jag tycker är ok motstånd.
  Jag brukar bla använda mitt när jag ska sova, blir skönt avslappnad o lugn.
  är mkt nöjd med andningssmycket och med Momo Jord.
  Tack så mkt!
  Karin B
  29 oktober, 2022
  Hjälpte mig när jag hade Covid. Vackert som smycke. Bra uppskattad present🎁
  Annika
  7 oktober, 2022
  Enkelt, snyggt, lättillgängligt gör det smidigt och lätt använda var jag än är 🙏
  Maria
  6 mars, 2022
  Nöjd med produkten, snygg och bra stöd till andningsövningar!
  Men framför allt en stor eloge till företaget för super fin service! Kommer handla mer av er!
  Karin C
  1 juni, 2021
  Vackert både som symbol och smycke!
  Pixie A
  19 maj, 2021
  Jättefina smycken, använder mellanstorleken varje dag, både som smycke och för att andas fokuserat då och då när jag känner att det behövs. Köpte alla 3 då jag tyckte det var svårt att välja, och gav bort det största till en vän som verkligen behövde komma ihåg att andas då och då.
  Rekommenderar dem verkligen!
  Anna-Karin H
  24 februari, 2021
  Hej
  När vackra föremål också för nytta med sig blir det riktigt bra. Andningssmyckena jag köpte hos er har jag själv haft mycket både nytta och ögonfröjd av men de har också blivit riktigt fina presenter. Delad glädje är minst dubbel glädje ❤
  Tutta
  4 januari, 2021
  Jag köpte tre andningssmycken- ett i varje storlek. Jag gav ett till min son och har två själv. Använder dem i princip dagligen och är så nöjd! De är inte bara vackra utan hjälper mig att slappna av! Jag är glad att jag fann dem hos Momo Jord och leveransen var snabb och bra. Jag är helt enkelt jättenöjd!
  Stina
  3 januari, 2021
  Jag har använt andningssmycket mycket och är jättenöjd. Det är lättare att göra andningsövningar då man har en påminnelse runt halsen. Det är dessutom vackert. Det blev årets julklapp från mig.
  Irene L
  16 oktober, 2020
  Hej! Jag köpte de tre andningssmyckena till min dotter som fyllde 40 år den 2/1 i år. Hon var då mycket sjuk i obotlig cancer, och hade mycket ångest. Det var det enda hon önskade sig, hon hade väldigt stor hjälp av dom. Hon somnade in i april, då fick smyckena följa med henne i graven.
  Jag köpte mina som ett minne av henne, för de hjälpte verkligen mot hennes ångest❤️
  Kenth J
  26 maj, 2020
  Jag fick ett andningssmycke av min hustru då jag håller på med kontrollerad andning i mitt arbete men också i mitt intresse av fridykning.
  Nu var det min tur att ge alla tre smyckena till min hustru. Vi ligger bredvid varandra andas lugnt och kontrollerat. Lugnet infinner sig efter en dag i 110. Väldigt effektivt och vackert smycke.
  Agneta
  23 maj, 2020
  Har använt dem men inte så mycket ännu. Känns bra att kunna stärka sig själv och samtidigt bära dessa vackra smycken. Köpte alla tre storlekarna. Jättenöjd! Otroligt vackra och köper nog nån till för present
  Bra service dessutom 🤗👍
  Marianne S
  16 maj, 2020
  Köpte alla tre storlekar. Förutom att det känns bra att andas är det Vackra smycken. En blir födelsedagspresent!
  Malin J
  20 april, 2020
  Fint och nätt smycke som du både kan ha som smycke och som redskap i din meditation.
  Caroline
  27 mars, 2020
  Så vackert litet smycke med funktion dessutom. Hade tänkt ge bort någon av dem men...
  Marita W
  18 mars, 2020
  Jättefina andningssmycken. Perfekta att ge som present och behålla ett själv! Snabb leverans!
Skriv en recension
Vill du dela med dig av din upplevelse?

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *