Rea!
fullsizerender

Pasminasjal i vinrött

890 kr 700 kr

Sjal i Pashminaull – superdupermjuk! 200x70cm.

Bara 3 i lager (så beställ innan den tar slut!) – Skickas inom 1-2 vardagar.Produktbeskrivning

En Pashminasjal som är ännu mjukare än vår meditationssjal i kashmir!

Sjalen är extremt lättvikt, väldigt varm för sin vikt och så len att jag bara vill klappa på den hela tiden. Jag vet att jag skrev det om meditationssjalen också, men den här är ännu mjukare! Skillnaden är att Kashmir kommer från maghåret från getter, medan Pashmina kommer från det allra mjukaste håret runt hakan och nacken, med långa fibrer som absolut inte sticker ut eller kliar. Jag har nog faktiskt aldrig känt något mjukare i sjalväg…

Måtten är ca 200 cm x 70 cm, stor nog att svepa om sig, men nätt nog för att inte bli klumpig när den används som sjal runt halsen. Handtvättas i kallt vatten, vilket gör den ännu(!) mjukare..

Så här säger Wikipedia om Pashmina:

Pashmina (eller cashmere) är ett slags kashmirtyg som görs av ullen från pashminageten, en getart ursprungligen från länderna kring Himalaya. Ordet används ibland också om fin kashmir i allmänhet.

Den yttersta pälsen på geten är grov. De tunnaste håren finns i det innersta lagret, vid getens skinn. På sanskrit heter det ”pashm”, och det är därifrån namnet pashmina kommer. Pashmina används vanligtvis för att beskriva den allra finaste cashmeren, som kommer från hakan och magen på geten.

Fibrerna är otroligt tunna, mellan ca 14 och 16 mikroner. Ju tunnare fibrerna är desto bättre är kvalitén.

Även denna sjal är noga utvald, och som sagt, det allra mjukaste, lenaste, skönaste och finaste jag stött på på mina resor.

 

fullsizerender-3

Vandra vidare..

Vill du ha ett fint mail ibland?

Vi vill dela fint med dig. Och kanske en och annan rabattkod.

Vi skickar högst 2 mail om året och delar givetvis aldrig din epost. Lovar ♥

Tack! Nu har du gått med.