Supermjuk sjal i naturvit kashmir

890 kr

Sjal i äkta kashmir– superdupermjuk! 200x70cm.

I lager

Beskrivning

Supermjuk sjal i äkta kashmir (pashmina). Måtten är ca 200 cm x 70 cm, stor nog att svepa om sig, men nätt nog för att inte bli klumpig när den används som sjal runt halsen. Handtvättas i kallt vatten, vilket gör den ännu(!) mjukare..

Sjalen är extremt lättvikt, väldigt varm för sin vikt och så len att jag bara vill klappa på den hela tiden. Pashmina kommer från det allra mjukaste håret runt hakan och nacken på pashminageten, med långa fibrer som absolut inte sticker ut eller kliar. Jag har nog faktiskt aldrig känt något mjukare i sjalväg…

Så här säger Wikipedia om Pashmina:

Pashmina (eller cashmere) är ett slags kashmirtyg som görs av ullen från pashminageten, en getart ursprungligen från länderna kring Himalaya. Ordet används ibland också om fin kashmir i allmänhet.

Den yttersta pälsen på geten är grov. De tunnaste håren finns i det innersta lagret, vid getens skinn. På sanskrit heter det ”pashm”, och det är därifrån namnet pashmina kommer. Pashmina används vanligtvis för att beskriva den allra finaste cashmeren, som kommer från hakan och magen på geten.

Fibrerna är otroligt tunna, mellan ca 14 och 16 mikroner. Ju tunnare fibrerna är desto bättre är kvalitén.

Även denna sjal är noga utvald, och som sagt, det allra mjukaste, lenaste, skönaste och finaste jag stött på på mina resor.

fullsizerender